Διεθνή

Ρωσία: Δεν χτυπήσαμε το mall στο Kremenchuk – Δεν ήταν κανείς μέσα, μόνο αποθηκευμένα πυρομαχικά

Ρωσία: Δεν χτυπήσαμε το mall στο Kremenchuk – Δεν ήταν κανείς μέσα, μόνο αποθηκευμένα πυρομαχικά
Η φωτιά στο mall εκδηλώθηκε από την έκρηξη αποθηκευμένων δυτικών όπλων σε διπλανό υπόστεγο αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία δεν έπληξε το mall στο Kremenchuk της Ουκρανίας και ότι μέσα σε αυτό δεν ήταν πολίτες παρά αποθηκευμένα πυρομαχικά διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.
Στις 27 Ιουνίου, στην πόλη Kremenchuk, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας σε υπόστεγα με όπλα και πυρομαχικά που έλαβε η Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες.
Ως αποτέλεσμα του πλήγματος υψηλής ακρίβειας, χτυπήθηκαν όπλα και πυρομαχικά δυτικής κατασκευής που είχαν συγκεντρωθεί στον αποθηκευτικό αυτό χώρο για να μεταφερθούν στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Donbass.
Η έκρηξη των αποθηκευμένων πυρομαχικών προκάλεσε φωτιά στο διπλανό εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε και που βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επαναλαμβάνει πως δεν στοχεύει περιοχές με αμάχους.
Βάσει της τελευταίας ανακοίνωσης των ουκρανικών αρχών, από την επίθεση αυτή έχουν σκοτωθεί 18 άτομα ενώ άλλα 59 έχουν τραυματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης