Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Ελλάδα θα προσφύγει κατά του εμπορικού σήματος «Turkaegean» που αναγνώρισε η ΕΕ

Η Ελλάδα θα προσφύγει κατά του εμπορικού σήματος «Turkaegean» που αναγνώρισε η ΕΕ
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα
Προσφυγή κατά της υιοθέτησης του εμπορικού σήματος «Turkaegean» από την Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι' αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή.
Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.
«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση», είπε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μη δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε τη χρήση του.
Σημειώνεται ότι το επίμαχο σήμα εγκρίθηκε από την επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.
Η ονομασία αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2031.
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ δεν αναγνωρίστηκε την εμπορική ονομασία «Turkaegean».

Κικίλιας: Θα κινηθούμε νομικά

«Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια σε αυτή τη διαδικασία. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια. Η χώρα μας θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά φόρα, θα υπερασπίσει τη θέση της στην Αμερική και σε όλες τις χώρες» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον όρο «Turkagean» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
«Αυτή η κίνηση αντίκειται στην ηγεσία τους και στον τρόπο με τον οποίον χειρίζονται τα πράγματα, καθώς οι Τούρκοι ταξιδιώτες και τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά, τη Μυτιλήνη και την Κω και τη Χίο και τη Σάμο και ψηφίζουν Ελλάδα. Οπότε αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν οι έχοντες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις ανάλογες συμπεριφορές» τόνισε ο κ. Κικίλιας.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης