Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Σε ένα μήνα (27/7) ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Πιερρακάκης: Σε ένα μήνα (27/7) ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό
Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης δίνοντας όχι μόνο ημερομηνία αλλά και ώρα

Την ικανοποίησή του που ο κόσμος αγκαλιάζει τις αλλαγές και τον εκσυγχρονισμό του κράτους εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στο OT FORUM – Meta Living.
«Ο πατριάρχης της τεχνολογίας» όπως τον αποκάλεσαν χαριτολογώντας οι συντονιστές του συνεδρίου αποκάλυψε μάλιστα ότι από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να τα επιδεικνύουν. Αρκεί να έχουν μαζί το κινητό τους.

Στις 27 Ιουλίου πατάμε το κουμπί

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης δίνοντας όχι μόνο ημερομηνία αλλά και ώρα.
Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως είπε ο κ. Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμούς για τον κοροναϊό.
Ο κ. Πιερρακάκης που έχει δώσει πολλές νικηφόρες μάχες για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη εξήγησε ότι προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα, γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.
Άλλωστε «δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά. Όμως και δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, ερωτηθείς σχετικά.
Περιγράφοντας τους στόχους του και τα σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της ψηφιοποίησης του κράτους ο κ. Πιερρακάκης χρησιμοποίησε μια φράση που, όπως είπε, του άρεσε πολύ. Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον covid-19 «άρχισε η πολιτογράφησή μας στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα γίνουν αρκετά βήματα ακόμη στην κατεύθυνση αυτή, με το σχέδιο για τον Ενιαίο Αριθμό Μητρώου να έχει δρομολογηθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης