Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο – Εντυπωσιάζει η επιθετική προέλαση των Ρώσων στο Donbass

Οι Αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο – Εντυπωσιάζει η επιθετική προέλαση των Ρώσων στο Donbass
Εντυπωσιάζει η ρωσική προέλαση στην Ανατολική Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

O αμερικανικός παράγοντας αρχίζει να αναγνωρίζει το αυτονόητο, ότι η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο και ότι θα είναι αδύνατο να πάρει πίσω τα κατεκτημένα εδάφη από τον ρωσικό στρατό.
Η βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία και οι μαζικές απώλειες εδαφών και ουκρανών στρατιωτών… οδηγούν σε αναδίπλωση το ΝΑΤΟ… που τώρα υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης αλλά στις διαπραγματεύσεις… με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson να φοβάται την έκβαση μιας «κακής ειρήνης» για την Ουκρανία.
Ταυτόχρονα το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 έγινε γνωστή η πλήρης κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης στην Ανατολική Ουκρανία, του Severodonetsk.

Η αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, προφανώς έχει βαθύτερα αίτια…

1) Η Ουκρανία ξεκάθαρα ηττάται στο πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποστεί βαριές ήττες ενώ η πτώση του Severodonetsk και η περικύκλωση του Lysychansk στην περιοχή του Luhansk στο Donbass αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό…

2) Παρά την προπαγάνδα της Δύσης η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού είναι εντυπωσιακά μεγάλη, στο πυροβολικό και στα πυραυλικά συστήματα η σχέση Ρωσίας – Ουκρανίας είναι 10 προς 1.
Όπως παραδέχθηκαν οι Ουκρανοί… σε λίγο θα πολεμούν με φτυάρια…

3) Τα οπλικά συστήματα που διοχετεύουν Αμερικανοί και Δύση στην Ουκρανία είτε δεν αποδίδουν, είτε καταστρέφονται πριν φθάσουν στο πεδίο της μάχης.

4) Οι Ουκρανικές δυνάμεις εσχάτως προβαίνουν σε υποχωρήσεις γιατί φοβούνται να μην περικυκλωθούν και τότε το σοκ θα είναι συγκλονιστικό…
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 44.000 στρατιώτες μαζί με τραυματίες ενώ εσχάτως υπήρξαν απώλειες σε ημερήσια βάση έως και 1.000 στρατιώτες.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει περίπου 8.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

5) Η Ρωσία έχει καταλάβει όλο το Luhansk, απομένουν ελάχιστα μέρη στο Donetsk, νότια στην Μαριούπολη και νοτιοδυτικά στην Kherson και Zaporizhia.

Τι υποστηρίζουν οι αμερικανοί;

Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αμφιβάλλουν ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να πάρει πίσω τα εδάφη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός από την αρχή της σύγκρουσης σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης Biden.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ Biden άρχισαν να συζητούν εάν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση του απέναντι σε αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί νίκη για το Κίεβο και να συμφωνήσει με το ενδεχόμενο μείωσης του εδάφους της Ουκρανίας.
Ωστόσο, μια τέτοια «απαισιόδοξη εκτίμηση» δεν σημαίνει, όπως τόνισαν οι πηγές, ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία για εδαφικές παραχωρήσεις.
Ο βοηθός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ πρόσφατα, «μιλούσε» για ώρες στο τηλέφωνο, συζητώντας με τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Valery Zaluzhny και με τον επικεφαλής της Επιτροπής Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Mark Milli, για το πώς η Ουκρανία θα «ανακαταλάβει» χαμένα εδάφη.
Η Ουκρανία έχει ζητήσει τουλάχιστον 48 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί να παράσχει μόνο 8 τέτοια συστήματα.

Εντυπωσιάζει η ρωσική προέλαση στην Ανατολική Ουκρανία

Την στιγμή που η ρωσική προέλαση εντυπωσιάζει στην Ανατολική Ουκρανία και οι ρωσικές δυνάμεις μετά την κατάληψη του Severodonetsk, βρίσκονται κοντά στην κατάληψη του Lysychansk ενώ πλησιάζουν και το Bakhmut που είναι ο επόμενος στόχος.
Το Donbass στην Ανατολική Ουκρανία αποτελείται από δύο περιοχές το Luhansk που οι ρώσοι το έχουν καταλάβει 100% και το Donetsk όπου οι ρωσικές δυνάμεις το έχουν καταλάβει σε ποσοστό 80%.

Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την δύναμη πυρός σε πάνω από 300.000 στρατιώτες ή αύξηση 650%

 Η ηγεσία του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία θα αυξήσει δραστικά τη δύναμη υψηλής ετοιμότητάς του εν μέσω της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας.Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η στρατιωτική συμμαχία στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων σε περισσότερους από 300.000 σε αυτό που αποκάλεσε τη «μεγαλύτερη αναθεώρηση της συλλογικής άμυνας και αποτροπής από τον Ψυχρό Πόλεμο».

«Η Ρωσία έχει απομακρυνθεί από τη συνεργασία και τον διάλογο που το ΝΑΤΟ προσπαθεί να δημιουργήσει με τη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ενόψει της συνόδου κορυφής στην Ισπανία.
«Επέλεξαν την αντιπαράθεση αντί για διάλογο. Λυπούμαστε για αυτό… αλλά φυσικά, τότε πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή την πραγματικότητα».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι η Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ διαθέτει ήδη περίπου 40.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα.
«Θα μεταμορφώσουμε τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και θα αυξήσουμε τον αριθμό των δυνάμεών μας σε πολύ πάνω από 300.000» πρόκειται για μια αύξηση 650% των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ...

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Διυλιστήριο Πετρελαίου του Lysychansk

Οι συμμαχικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk και της Ρωσίας έχουν καταλάβει μέρος του Διυλιστηρίου Πετρελαίου του Lysychansk και οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο δυτικό τμήμα του Διυλιστηρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν την ισχυρή οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δυτικά της Volcheyarovka και να καταλάβουν μέρος του διυλιστηρίου πετρελαίου.
Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στο δυτικό μέρος του Διυλιστηρίου Πετρελαίου.

Τι συνέβη στο Kremenchuk

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε ένα εμπορικό κέντρο σε μια κατοικημένη περιοχή του Kremenchuk, σκοτώνοντας πιθανότατα πολλούς αμάχους.
Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι πάνω από 1.000 άμαχοι βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο τη στιγμή της επίθεσης.
Το χτύπημα του Kremenchuk ακολουθεί μια ευρύτερη εντατικοποίηση των ρωσικών πυραυλικών επιδρομών εναντίον ουκρανικών υποδομών και πολιτικών στόχων τις τελευταίες ημέρες.
Ο σύμβουλος του ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία μαζικών και σε μεγάλο βαθμό επιθετικών πυραυλικών επιδρομών εναντίον ουκρανικών πόλεων, με στόχο την προώθηση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο στο Kremenchuk στο πλαίσιο μιας πρόσφατης κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά των ουκρανικών υποδομών και πόλεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σταδιακή προέλαση νοτιοδυτικά του Lysychansk κοντά στον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut - Lysychansk, αλλά δεν έχουν διακόψει εντελώς τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας στο Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόοδο κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων στα ανατολικά του Bakhmut.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις βόρεια του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες και τοπικές επιθέσεις κατά μήκος των αμφισβητούμενων μετώπων γύρω από την πόλη του Kharkiv, αλλά δεν έκαναν καμία προέλαση στις 27 Ιουνίου.

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα συνεχίζουν να αναγκάζουν τα ρωσικά στρατεύματα να δώσουν προτεραιότητα στις αμυντικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προελάσεις νοτιοδυτικά του Lysychansk στις 27 Ιουνίου, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκόψει πλήρως τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) με την πόλη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μερική επιτυχή προέλαση δυτικά της Vovchoyarivka προς τον αυτοκινητόδρομο T1302 Lysychansk - Bakhmut (μόλις 5 χλμ νότια του Lysychansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφαλίζουν επίσης θέσεις στη νότια επικράτεια του διυλιστηρίου πετρελαίου Lysychansk και συνέχισαν να βομβαρδίζουν εναντίον ουκρανικών θέσεων γύρω από το εργοστάσιο ζελατίνης Lysychansk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις βόρεια του Pidlisne, που βρίσκεται ακριβώς νότια του εργοστασίου ζελατίνης στο Lysychansk.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, κάλεσε τους κατοίκους του Lysychansk να απομακρυνθούν από την πόλη, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο τουλάχιστον ορισμένων GLOC στην πόλη. Τα ρωσικά κανάλια Telegram συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καθιερώσει «έλεγχο πυρός» (πιθανότατα σημαίνει επιτυχής απαγόρευση της ουκρανικής κίνησης) κατά μήκος των ουκρανικών GLOC προς το Lysychansk στον δρόμο Siversk - Bilohorivka.

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να αντιστέκονται στις ρωσικές προελεύσεις προς το T1302 στα ανατολικά του Bakhmut στις 27 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς προσπάθειες αναγνώρισης γύρω από Yakovlivka, Spirne και Berestove, σε όλο τον αυτοκινητόδρομο T1302 εντός 30 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις στην Bilohorivka, πιθανότατα επίσης σε μια προσπάθεια να κόψουν τις γραμμές επικοινωνίας, αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τους οικισμούς κατά μήκος του T1302. Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν συνεχιζόμενες μάχες στο Klynove, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκτήσουν έδαφος στον αυτοκινητόδρομο E40 προς το Slovyansk.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στο Klynove, αλλά επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν σε οικισμούς ακριβώς δυτικά του αυτοκινητοδρόμου E40.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα χρησιμοποίησαν επίσης πρόσφατα συστήματα πυραύλων HIMARS που παρείχαν οι ΗΠΑ για να χτυπήσουν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών περίπου 60 km ανατολικά σε ρωσικά ελεγχόμενα εδάφη στην περιφέρεια Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk.
Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας του Kharkiv, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστάθηκαν στις ρωσικές επιθέσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Ε40.
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό γύρω από τον άξονα Izyum από τότε που οι Ρώσοι μετατόπισαν την εστίασή τους για να εξασφαλίσουν την περιοχή Severodonetsk - Lysychansk.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε ότι οι έντονοι βομβαρδισμοί γύρω από το Izyum μπορεί να υποδεικνύουν ρωσικές προσπάθειες να «ανακτήσει τη δυναμική» κατά μήκος αυτού του άξονα, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα χρειαστεί να θέσουν σε προτεραιότητα τις προόδους στην Περιφέρεια Luhansk για να συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιχείρησαν να εξαπολύσουν χερσαία επίθεση σε οικισμούς στις περιοχές Slovyansk ή Siversk από το Lyman.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται στις αμυντικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν «πολλούς» άγνωστους οικισμούς στην περιφέρεια Kherson και ο Επικεφαλής του Κέντρου Τύπου Συντονισμού Νότιας Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προετοιμάζουν και να ενισχύουν δεύτερη και τρίτη αμυντική γραμμή στο Περιφέρεια Kherson λόγω των επίμονων ουκρανικών αντεπιθέσεων στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις για άλλη μια φορά προσπάθησαν να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις στο Potomkyne, στη βόρεια περιφέρεια Kherson
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να πραγματοποιήσουν επιθετικές επιχειρήσεις σε περιοχές για να φτάσουν στα σύνορα της Περιφέρειας Kherson. Αυτή η δήλωση υποδηλώνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να σχεδιάζουν να εξουδετερώσουν τις ουκρανικές προόδους στον Νότιο Άξονα και να ανακτήσουν πιο πλεονεκτικές θέσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών θέσεων στην Περιφέρεια Kherson.
cc1_15.png

cc2_15.png
cc3_14.png

cc4_13.png
cc5_14.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης