Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Goldman Sachs: Έρχεται κραχ στα κέρδη των εταιριών – Ο S&P στις 3.150 μον. ή πτώση -18%

Προειδοποίηση Goldman Sachs: Έρχεται κραχ στα κέρδη των εταιριών – Ο S&P στις 3.150 μον. ή πτώση -18%
Έρχεται κραχ στα κέρδη των εταιριών…προειδοποιεί η Goldman Sachs

Πλέον όλο και περισσότεροι επενδυτικοί οίκοι αρχίζουν να εγκαταλείπουν τα αισιόδοξα σενάρια για τις αγορές, την πορεία των χρηματιστηρίων και των κερδών των εταιριών και να αναλύουν την ζοφερή πραγματικότητα που προβάλλει στον ορίζοντα.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προειδοποιεί για profit warning καθώς εκτιμάει ότι θα υπάρξει μεγάλο σοκ στα κέρδη των επιχειρήσεων διεθνώς εξέλιξη που δεν έχει αποτιμηθεί από τις χρηματιστηριακές αγορές.
Επίσης μετά τις υπερφίαλες εκτιμήσεις για τον δείκτη βαρόμετρο S&P 500 στις 5.100 μονάδες η Goldman Sachs αναθεωρεί και επίσημα τον στόχο στις 3.150 μονάδες ή πτώση περίπου -18% για τους επόμενους μήνες εξέλιξη άκρως δυσμενής αφού η καθολική πλειοψηφία των επενδυτικών τραπεζών έχουν αναθεωρήσει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους

Κατά την Goldman Sachs ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης των 500 μεγαλύτερων εταιριών της Wall Street όπως ενσωματώνοντας τον δείκτη S&P 500 θα πέσει στα 3.150 μονάδες σε περίπτωση ύφεσης ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των P/E δηλαδή των κερδών των εταιριών σε σχέση με τις αποτιμήσεις.

Με καθυστέρηση η Goldman αναδιπλώθηκε ως προς τις εκτιμήσεις της για τα μελλοντικά κέρδη, απηχώντας αυτό που υποστηρίζει εδώ και μήνες ο Michael Wilson της Morgan Stanley, ότι οι προβλέψεις για τα κέρδη του S&P 500 για το 2023 «μοιάζουν πολύ αισιόδοξες και θα μπορούσαν να πιέσουν περαιτέρω τις τιμές των μετοχών καθώς αναμένεται μεγάλη πτώση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, υποδηλώνοντας ότι τα πολλαπλάσια P/E είναι στην πραγματικότητα αναντίστοιχα με την πραγματικότητα.

... ακόμη και όταν όλες οι άλλες εκτιμήσεις αναλυτών δείχνουν ότι το περιθώριο EBIT της διάμεσης μετοχής αυξάνεται κατά 60 μονάδες βάσης σε νέο υψηλό ρεκόρ το επόμενο έτος.

Κατά την Goldman Sachs «Εάν το μοντέλο μας αποδειχθεί σωστό, μπορεί να δούμε μεγάλες μειώσεις και επί τα χείρω αναθεωρήσεις στα κέρδη των εταιριών στο μέλλον.
Αν υποθέσουμε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στα αναμενόμενα έσοδα, η συμπίεση του περιθωρίου από μόνη της θα μπορούσε να μειώσει τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή το 2023 από αύξηση 10% σε 0%.

Έρχεται κραχ στα κέρδη των εταιριών…

«Συνεχίζουμε να προτείνουμε στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε μετοχές όπου μπορούν να είναι σχετικά σίγουροι για την μελλοντική πορεία των κερδών, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων με σταθερή ανάπτυξη που δείχνουν καλή συμπεριφορά σε περιόδους ύφεσης».
Τι σημαίνει αυτό;
Αγοράστε ενέργεια μέχρι τη στιγμή που ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος θα στείλει τις ΗΠΑ στη 2η μεγάλη ύφεση με το πετρέλαιο να αυξάνεται πάνω από τα 200 δολάρια, οπότε όλες οι εκτιμήσεις τα τεθούν εκτός.

Τα βασικά σημεία

Ο πληθωρισμός δεν είναι πλέον θετικός για την αύξηση των κερδών ή για τις μετοχές…

Έρχεται ύφεση σε οικονομίες και κέρδη των εταιριών καθώς η Fed αυξάνει τα επιτόκια

Μια ύφεση κερδών μπορεί να είναι δυνητικά η χειρότερη των τελευταίων 50 ετών.

Η Nomura είναι η πρώτη τράπεζα που προβλέπει ύφεση ήδη από το 2022
g1_7.jpg
g2_9.jpg
g3_8.jpg
g4_5.jpg

g5_5.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης