Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σιγή ιχθύος για τα ελληνοτουρκικά στο ΝΑΤΟ - Καμία αναφορά από Erdogan στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

Σιγή ιχθύος για τα ελληνοτουρκικά στο ΝΑΤΟ - Καμία αναφορά από Erdogan στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών
Προς ανακούφιση της ελληνικής πλευράς, ο Τούρκος πρόεδρος απέφυγε να υλοποιήσει τις απειλές τους και τελικά δεν έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης ελληνικών νησιών
Σχετικά Άρθρα

Αίσιο τέλος είχε -για την ελληνική πλευρά- η παρέμβαση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο οποίος φαίνεται πως... υπέκυψε στις διεθνείς πιέσεις να μην πυροδοτήσει το κλίμα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Συμμαχία, καθώς παραμένει σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, στον ελάχιστο χρόνο στον οποίο μίλησε, o Τούρκος πρόεδρος δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που έθετε στον δημόσιο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στην τοποθέτηση του ο Erdogan δεν αναφέρθηκε καθόλου στις αναθεωρητικές του θέσεις για τα Ελληνοτουρκικά, αν και έκανε νύξεις για τα της τρομοκρατίας, με αναφορές στην οργάνωση του Fethullah Gülen, το PKK κ.ο.κ. Ακόμα, αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, με έμφαση στον πληθωρισμό που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την Τουρκία.
Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στην ρωσική εισβολή εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Το τετ α τετ Δένδια με Erdogan και Cavusoglu

Νωρίτερα και πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνομιλία με τους εκπροσώπους της Τουρκίας.
Μάλιστα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Mevlut Cavusoglu, τον Τούρκο πρόεδρο, τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Fahrettin Altun και τον εκπρόσωπος της προεδρίας, Ibrahim Kalin.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης