Τελευταία Νέα
Speculator

Οι συνεχείς παραβάσεις του νόμου από το ΑΣΕΠ απειλούν με κατάρρευση το διαγωνισμό για διοίκηση της ΕΛΤΕ

Οι συνεχείς παραβάσεις του νόμου από το ΑΣΕΠ απειλούν με κατάρρευση το διαγωνισμό για διοίκηση της ΕΛΤΕ

Οι οκτώ μέρες που έγιναν σαράντα και οι έξι μήνες ολιγωρίας.

Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη των επικρατέστερων υποψηφίων για την ηγεσία της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης με το ΑΣΕΠ που την έχει αναλάβει να μην τηρεί προθεσμίες και να αρνείται την παροχή στοιχείων στους υποψήφιους που έχει υποβάλλει ενστάσεις.
Η οκταήμερη προθεσμία που προβλέπει η νομοθεσία από την λήξη της περιόδου υποβολής εντάσεων όχι μόνο δεν έχει τηρηθεί από το ΑΣΕΠ αλλά έχει γίνει απίστευτη υπέρβαση. Ειδικότερα ο νόμος 4735/2020 προβλέπει στο άρθρο 21 παράγραφος 5 μεταξύ άλλων τα εξής:
« Η διαδικασία προεπιλογής διεξάγεται, ανά θέση, ως εξής:
(α) Επιλογή των υποψηφίων που συγκεντρώνουν τα ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα.
(β) Μοριοδότηση των επιλέξιμων υποψηφίων με βάση τα κριτήρια των περ. (α) και (β) της παρ. 2.
(γ) Σύνταξη και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. προσωρινών πινάκων: (γα) αποκλειομένων λόγω έλλειψης των ελάχιστων προσόντων και του αντίστοιχου λόγου ή λόγων αποκλεισμού και (γβ) των επιλέξιμων υποψηφίων και της αντίστοιχης βαθμολογίας τους.
(δ) Οι υποψήφιοι έχουν αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερών, προκειμένου να υποβάλουν ενστάσεις.
(ε) Οι ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή εντός προθεσμίας οκτώ (8) ημερών και στη συνέχεια αναρτώνται οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων και επιλέξιμων υποψηφίων με τη βαθμολογία τους.»

Άρνηση και αντιδράσεις

Ταυτόχρονα το ΑΣΕΠ αρνείται πεισματικά να δώσει πρόσβαση στο σύνολο των δικαιολογητικών που υπεβλήθηκαν προς τους ενιστάμενους που υπέβαλαν σχετικά αιτήματα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και ήδη υποψήφιοι που θεωρούν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα νόμιμα σε σχέση με το περιεχόμενο της πρόσκλησης ετοιμάζουν σωρεία δικαστικών προσφυγών με τελευταία την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.
Σημειώνεται ότι η θητεία της σημερινής διοίκησης της ΕΛΤΕ έχει λήξει εδώ και ενάμιση χρόνο και από τη δημοσίευση της προκήρυξης για την επιλογή υποψηφίων για να στελεχώσουν την διοίκηση της ΕΛΤΕ έχουν παρέλθει έξι μήνες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης