Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 1,5% για το Brent, στα 116,26 το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 1,5% για το Brent, στα 116,26 το βαρέλι

Tο συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε την Τετάρτη κατά 1,98 δολάρια ή 1,8% και έκλεισε στα 109,78 δολάρια το βαρέλι.

Σε πτωτική κατάσταση, μετά από ένα τριήμερο ανόδου, επέστρεψε το πετρέλαιο την Τετάρτη 29 Ιουνίου, καθώς επιστρέφουν οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και μείωση της ζήτησης ως απόρροια της ταχείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.
Πιο νωρίς μέσα στην ημέρα, οι τιμές του αργού γύρισαν πρόσκαιρα ανοδικά, αντλώντας στήριξη από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.
Ειδικότερα, η EIA εξέδωσε ανακοίνωση που λέει πως ότι τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά περισσότερα από 3 εκατ. βαρέλια.
Ωστόσο, η ανοδική αντίδραση του αργού στη είδηση της μείωσης των αποθεμάτων δεν διήρκησε.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι αυξανόμενοι φόβοι ότι η «μάχη» του πληθωρισμού μπορεί να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη, τόσο στις ΗΠΑ όσο και αλλού.

Τελικά αυτοί οι φόβοι αποδείχθηκαν πιο ισχυροί από τις ανησυχίες για ελλείψεις σε επίπεδο προσφοράς, στέλνοντας τις τιμές ξανά στο κόκκινο.
Εν τω μεταξύ, επενδυτές, traders και παράγοντες της αγοράς έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση των χωρών μελών του OPEC+ που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 23/6 και ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη.
Οι χώρες του OPEC και οι σύμμαχοί τους αναμένεται να επιβεβαιώσουν την συμφωνία που έχουν ήδη υπογράψει για την αύξηση της παραγωγής τους τον Αύγουστο κατά 648.000 βαρέλια.
Έτσι, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε την Τετάρτη κατά 1,98 δολάρια ή 1,8% και έκλεισε στα 109,78 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 1,72 δολάρια ή 1,5% χαμηλότερα, τερματίζοντας την ημέρα στα 116,26 δολάρια το βαρέλι.
Πτώση 1,35 δολαρίων ή 1,2% σημείωσε και το πιο ενεργό συμβόλαιο του καυσίμου, παράδοσης Σεπτεμβρίου, το οποίο έκλεισε στα 112,45 δολάρια το βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης