Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μοντέλο «Tavriia Gubernia» υιοθετεί η Ρωσία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών – Οι ρώσοι χτυπούν Bakhmut, Slovyansk

Το μοντέλο «Tavriia Gubernia» υιοθετεί η Ρωσία για προσάρτηση ουκρανικών εδαφών – Οι ρώσοι χτυπούν Bakhmut, Slovyansk
Το σχέδιο Tavriia Gubernia για Kherson και Zaporizhia

Ενώ η ρωσική προέλαση συνεχίζεται και πλέον έχουν βάλλει στο στόχαστρο το Bakhmut, Slovyansk περιοχές στο Donetsk αφού το Luhansk στο Donbass έχει καταληφθεί πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις… φαίνεται ότι οι ρώσοι υιοθετούν το μοντέλο «Tavriia Gubernia» για να προσαρτήσουν εδάφη της Ουκρανίας στην Ρωσία…

Η Ουκρανία ένα όχημα της Δύσης να χτυπήσει την Ρωσία…

Ο στόχος τους ήταν να χρησιμοποιήσουν την Ουκρανία για να χτυπήσουν την Ρωσία ανέφερε ο ρώσος Πρόεδρος Putin.
Η συνέχιση των μαχών στην Ουκρανία από την Δύση επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία είναι απλώς ένα όχημα.
Ως εκ τούτου, οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει, προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο.
Ταυτόχρονα, δεν ήταν περίεργο για τη Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ προετοιμαζόταν να την αντιμετωπίσει από το 2014.
Αλλά δεν αξίζει να συγκρίνουμε την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία με την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας σε αυτήν, ωστόσο, εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει οπλικά συστήματα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα απαντήσει ξεκάθαρα.

Η εισβολή θα συνεχιστεί

Η ειδική επιχείρηση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο, δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί η ολοκλήρωσή της σε καμία προθεσμία.
Στόχος είναι η απελευθέρωση του Donbass, η προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί, «η δημιουργία συνθηκών που θα εγγυώνται την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας».
To σχέδιο προχωρά, τα στρατεύματα κινούνται και φτάνουν στις γραμμές που έχουν τεθεί ως στόχος ανέφερε ο Putin.

Σχετικά με το Kremenchuk

Δεν σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στο Kremenchuk , ο ρωσικός στρατός δεν πλήττει πολιτικούς στόχους.
Οι Ουκρανοί κρύβουν τον δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά σε πολιτικούς στόχους σκόπιμα.

Σχετικά με το ΝΑΤΟ

Οι προετοιμασίες του ΝΑΤΟ για αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία από το 2014 δεν είναι καινούργια:
«Χρειάζονταν από καιρό κάποιο είδος εξωτερικού εχθρού, γύρω από την υποτιθέμενη απειλή του οποίου θα μπορούσαν να ενώσουν συμμάχους στο εσωτερικό».
Το ΝΑΤΟ είναι ένα απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου.

Το σχέδιο Tavriia Gubernia για Kherson και Zaporizhia

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να προσαρτήσει περιοχές της Kherson και της Zaporizhia στη Ρωσική Ομοσπονδία σύμφωνα με το πρότυπο της «Tavriia Gubernia» πριν από το 1917.
Η Tavriia (ή Tauride) Gubernia ήταν μια ιστορική επαρχία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
Σύμφωνα με το σενάριο η Tavriia Gubernia, η αριστερή όχθη της περιφέρειας Kherson και μέρος της Zaporizhia θα προσαρτώνται απευθείας στη Ρωσική Ομοσπονδία, πιθανότατα ως ενιαία μονάδα.
Οι Ρώσοι απαιτούν επίσης από τους Ουκρανούς πολίτες στη νότια Ουκρανία να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στη ρωσική κρατική τράπεζα Promsvyazbank.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας Kherson της Ουκρανίας, Hennadiy Lahuta, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των πολιτών στη βόρεια περιφέρεια Kherson και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει από κατεχόμενα εδάφη, κάτι που μπορεί να είναι μια πρόσθετη προσπάθεια ελέγχου του άμαχου πληθυσμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την προσάρτηση.

Ουκρανικές πηγές προειδοποίησαν στις 29 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να σχεδιάζουν κάποιο σαμποτάζ στον Πυρηνικό Σταθμό της Zaporizhia (NPP)
Η ουκρανική επιχείρηση πυρηνικής λειτουργίας Energoatom δήλωσε ότι οι ρωσικές κατοχικές αρχές σχεδιάζουν να μεταφέρουν μη ασφαλή αντικείμενα στο σύστημα ψύξης στον πυρηνικό σταθμό προκειμένου να θέσουν σε κίνδυνο τους μηχανισμούς ψύξης του εργοστασίου, ωστόσο αυτό φαίνεται να είναι ψευδέστατο.

Βασικά σημεία

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές αρχές ενδέχεται να προετοιμάζονται να προσαρτήσουν περιοχές της νότιας Ουκρανίας ως «Tavriia Gubernia» και ότι οι ρωσικές αρχές θέτουν όρους για την προσάρτηση μέσω της προετοιμασίας δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από το Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη ανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Ε40 και ενδέχεται να επιδιώξουν να προετοιμαστούν για μια άμεση επίθεση στο Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις για να προχωρήσουν στο Slovyansk από τα βορειοδυτικά κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εμπλέκονται σε επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια της πόλης του Kharkiv, υποδεικνύοντας ότι το Κρεμλίνο έχει εδαφικές φιλοδοξίες πέρα από το Donbass.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να ενισχύουν την αμυντική τους παρουσία κατά μήκος του Νότιου Άξονα.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις μέσα και γύρω από το Lysychansk στις 29 Ιουνίου .
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να προχωρήσουν στο Lysychansk από τη γραμμή Verkhnokamyanka - Vovchoyarivka, περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Lysychansk.
Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας του Luhansk, Serhiy Haidai, σημείωσε ότι δύο ρωσικές τακτικές ομάδες τάγματος (BTGs) εμπλέκονται σε επιθετικές επιχειρήσεις προς το Lysychansk, αν και αυτά τα BTG είναι πιθανό να είναι ουσιαστικά χαμηλής ισχύος και σε μεγάλο βαθμό υποβαθμισμένα μετά από παρατεταμένη σύγκρουση γύρω από το Severodonetsk και το Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα προχωρούν εντός του ίδιου του Lysychansk και φέρονται να πολεμούν στα νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά προάστια της πόλης, καθώς και στο έδαφος της βιομηχανικής ζώνης στα εργοστάσια ζελατίνης και καουτσούκ.

Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Siverskyi βορειοδυτικά του Lysychansk και δημιούργησαν ένα προγεφύρωμα στην Privillya, κάτι που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιχειρούν να ολοκληρώσουν την κατάληψη της βορειοδυτικής κορυφής του προεξέχοντος Lysychansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειές τους να κρατήσουν τις δυτικές όχθες του ποταμού Siverskyi βόρεια του Lysychansk επειδή οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν ήδη στο Lysychansk από τα νότια κατά μήκος της δυτικής όχθης.
Οι Ρώσοι έμαθαν να αποφεύγουν τα είδη τακτικών λαθών που επέτρεψαν στο ουκρανικό πυροβολικό να αποδεκατίσει ένα BTG που προσπαθούσε να διασχίσει τον ποταμό στο Bilohorivka στις 15 Μαΐου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά του Bakhmut και σημείωσαν κέρδη στις 29 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν «μερική επιτυχία» στη Midna Ruda και στο Klynove - και τα δύο σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Bakhmut κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40 Bakhmut - Slovyansk.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar ισχυρίστηκε επιπλέον ότι ένα απόσπασμα υπό την ηγεσία της Ομάδας Wagner προχωρά μέσα στο Klynove και μάχεται στο Pokrovske, ακριβώς βόρεια του Klynove.
To Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μετακινήσει ένα BTG στην περιοχή Bakhmut, γεγονός που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δίνουν προτεραιότητα στις μάχες γύρω από το Bakhmut και μπορεί να επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τις πρόσφατες προόδους νοτιοανατολικά του Bakhmut καταλαμβάνοντας την πόλη μέσω του αυτοκινητοδρόμου E40.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Slovyansk κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv και Donetsk στις 29 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν γύρω από το Bohorodychne και την Krasnopillya, με στόχο να κατευθυνθούν νοτιοανατολικά στο Slovyansk κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Mykilske — έναν οικισμό 15 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk που χωρίζεται από τον αυτοκινητόδρομο E40 από ένα χαρακτηριστικό δίκτυο δεξαμενών που εκτείνονται παράλληλα με τον E40 μεταξύ Dolyna και Slovyansk. [
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να βομβαρδίζουν το Mykilske για να συμπληρώσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα νότια του Dovhenke (το οποίο βρίσκεται επίσης δυτικά αυτού του υδάτινου στοιχείου) προκειμένου να θέσουν συνθήκες για επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk από το οδικό δίκτυο δυτικά των ταμιευτήρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπλέον το Majaky και το Tetyanivka για να θέσουν όρους για να προχωρήσουν στο Slovyansk από τα δυτικά του Lyman.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνονται σε αμυντικές επιχειρήσεις και έλαβαν μέτρα για να ενισχύσουν τις θέσεις τους κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 29 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) στην κατεύθυνση Kryvyi Rih, πιθανότατα για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kherson - Dnipropetrovsk στη Vysokopillya και στο Potomkyne.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στα σύνορα Zaporizhia - Donetsk κοντά στο Vuhledar και σύμφωνα με πληροφορίες κατέλαβαν το Shevchenko στη δυτική περιφέρεια Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την βορειοανατολική περιφέρεια της Zaporizhia κοντά στη γραμμή Huliapole - Orikhiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης πυραυλικές επιθέσεις εναντίον διαφόρων περιοχών των περιφερειών Dnipropetrovsk, Οδησσού και Mykolaiv.
cc_1.png
cc2_16.png

cc3_15.png

cc4_14.png

cc5_15.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης