Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρβιτσιώτης: Το ΝΑΤΟ αναδεικνύεται η μοναδική ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή

Βαρβιτσιώτης: Το ΝΑΤΟ αναδεικνύεται η μοναδική ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν αποκόμισε ουσιαστικά κέρδη από το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Σουηδία και τη Φινλανδία
Στην επισήμανση ότι το ΝΑΤΟ αναδεικνύεται ως η μοναδική ασπίδα απέναντι στη ρωσική απειλή και αποκτά πολύ περισσότερα εργαλεία για τον αμυντικό σχεδιασμό της Ευρώπης, προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
«Ο μεγάλος κερδισμένος από τη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ ήταν το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο διευρύνεται και αποκτά μέλη τα οποία δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν μέχρι πριν από μερικούς μήνες», σημείωσε σήμερα στον Real FM.
Ο δεύτερος κερδισμένος, όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι το πνεύμα συνεργασίας και ειρήνης στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, με τον Τούρκο πρόεδρο, Tayyip Erdogan. Όπως εξήγησε, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας σε μια περίοδο που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, προσφέρει έναν τρόπο κατευνασμού της τουρκικής επιθετικότητας.
Σχολιάζοντας την τουρκική συμπεριφορά στη διαπραγμάτευση με το ΝΑΤΟ, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν αποκόμισε ουσιαστικά κέρδη από το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αντιθέτως οι Σκανδιναβικές χώρες κατάλαβαν ποια είναι η επαμφοτερίζουσα τουρκική συμπεριφορά, γεγονός που έχει δημιουργήσει καλύτερο έδαφος για την καλλιέργεια των δικών μας θέσεων και σχέσεων.

Η αναβάθμιση των τουρκικών F-16

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αναβάθμισης των τουρκικών F-16, σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να περάσει με την παρούσα σύνθεση του αμερικανικού Κογκρέσου. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35 και υπογράμμισε την ορθότητα της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την αμυντική συνεργασία μας με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης