Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κουτεντάκης (Πειραιώς): Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών δημιουργεί ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη

Κουτεντάκης (Πειραιώς): Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών δημιουργεί ανάγκες για εξειδικευμένα στελέχη
Oι απαραίτητες δεξιότητες για τα τραπεζικά στελέχη στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού εκτείνονται στην κατανόηση του επιχειρηματικού πεδίου (domain expertise) και του data science
Σχετικά Άρθρα

Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολύπλοκους κλάδους, όπως είναι ο τραπεζικός, δημιουργούν την ανάγκη για στελέχη που έχουν εξελιγμένη αντίληψη για τις ανάγκες του πελάτη και παράλληλα για την εύρεση της λύσης που χρειάζεται, τόνισε ο Βασίλης Κουτεντάκης, ανώτερος γενικός διευθυντής, Chief Retail Banking της Τράπεζας Πειραιώς, στην εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακές δεξιότητες για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του ΕΜΠ για τη ζήτηση ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο κ. Κουτεντάκης, οι απαραίτητες δεξιότητες για τα τραπεζικά στελέχη στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που λαμβάνει χώρα στον κλάδο, δεν εξαντλούνται στις παραδοσιακές γλώσσες προγραμματισμού, αλλά εκτείνονται στην κατανόηση του επιχειρηματικού πεδίου (domain expertise), καθώς και σε πιο συνθέτες τεχνολογίες και μεθόδους, όπως το data science, γνώσεις δηλαδή που βοηθούν και στην έρευνα της ανάγκης, όχι μόνο στην εύρεση της λύσης.
Σημειώνεται ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα την τελευταία διετία βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού του, έχοντας επενδύσει σημαντικά κεφάλαια με στόχο την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την είσοδο των νέων τεχνολογιών και στον τραπεζικό τομέα. Ήδη οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει ένα σημαντικό μέρος της μετάβασης αυτής, γεγονός που διευκολύνει τους συναλλασσόμενους στις καθημερινές τους συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης