Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden υπέγραψε συμφωνία 3,2 δισ. με τη Pfizer για 105 εκατ. εμβόλια

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden υπέγραψε συμφωνία 3,2 δισ. με τη Pfizer για 105 εκατ. εμβόλια
Στις 23 Ιουνίου, η Pfizer ενέκρινε τριμηνιαίο μέρισμα 0,40 $ ανά μετοχή.
Σχετικά Άρθρα

Σε υπογραφή νέας συμφωνίας για την αγορά εμβολίων για τον covid 19, με την εταιρία Pfizer, προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, υπέγραψε μια νέα συμφωνία με την Pfizer και τον συνεργάτη BioNTech για 105 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους για μια φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού, με τη συμφωνία να ανέρχεται σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει δόσεις τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, καθώς και προμήθειες ενός επανασχεδιασμένου εμβολίου προσαρμοσμένου στοη υποπαραλλαγή Omicron, που επί του παρόντος, εκκρεμεί έγκριση από τις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, ανέφερε σε δήλωση το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS).
«Ανυπομονούμε να παραλάβουμε αυτά τα νέα εμβόλια για συγκεκριμένες παραλλαγές και να συνεργαστούμε με κρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας, φαρμακεία, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ομοσπονδιακά πιστοποιημένα κέντρα υγείας και άλλους συνεργάτες για να τα κάνουμε διαθέσιμα σε κοινότητες σε όλη τη χώρα αυτό το φθινόπωρο». δήλωσε ο Βοηθός Γραμματέας του HHS για την ετοιμότητα και την απόκριση, Dawn O'Connell.

Και άλλες εταιρίες αναπτύσουν εμβόλια για την Omicron

Φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναπτύξει εμβόλια για την παραλλαγή Omicron που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι είναι το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Αυτή η συμφωνία θα παρέχει πρόσθετες δόσεις για τους κατοίκους των ΗΠΑ και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του επόμενου κύματος COVID-19.
Εν αναμονή της ρυθμιστικής εξουσιοδότησης, θα περιλαμβάνει επίσης ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο στο Omicron, το οποίο πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Omicron», δήλωσε ο Sean Marett, Chief Business and Chief Commercial Officer της BioNTech.

Σε 300 εκατομμύρια εμβόλια θα φτάσει η συμφωνία

Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο της Pfizer, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον 195 εκατομμύρια δόσεις, ανεβάζοντας το σύνολο σε 300 εκατομμύρια, δήλωσε το HHS.
«Τους τελευταίους 18 μήνες, προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε περισσότερες από 750 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον COVID-19 σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας στον πλήρη εμβολιασμό των δύο τρίτων των ενηλίκων Αμερικανών», δήλωσε ο O'Connell.
Το CDC πρότεινε πρόσφατα σε όλους ηλικίας άνω των 6 μηνών να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, επεκτείνοντας την καταλληλότητα για σχεδόν 20 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έρευνες δείχνουν ότι η πλειονότητα των γονέων με παιδιά κάτω των 5 ετών θα περιμένουν έως ότου γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες, δεν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους εκτός εάν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός ή δεν θα εμβολιάσουν ποτέ τα παιδιά τους κατά του COVID-19.

Πόσο πάει η συμφωνία ανα δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία της Pfizer, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να πληρώσει πάνω από 30 δολάρια ανά δόση κατά μέσο όρο, που είναι σημαντικά υψηλότερο από τα 19,50 δολάρια που πλήρωσε στην αρχική της σύμβαση με την Pfizer.
Η Pfizer δήλωσε τον Μάιο ότι αναμένει περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων για τον COVID-19 για το 2022, αριθμός που αντικατοπτρίζει συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν από τη νέα σύμβαση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Στις 23 Ιουνίου, η Pfizer ενέκρινε τριμηνιαίο μέρισμα 0,40 $ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης