Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,6% στα 1,807,30 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,6% στα 1,807,30 δολάρια η ουγγιά
  • Πτώση άνω του 2% κατέγραψαν  τα υπόλοιπα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικά έκλεισε ο χρυσός για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, διευρύνοντας τις απώλειές του άνω του 2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
«Το ισχυρό δολάριο και οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων συνεχίζουν να επιβαρύνουν το πολύτιμο μέταλλο, με τον χρυσό να μην μπορεί να επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη αποστροφή των επενδυτών για τις τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου», τόνισε σε σημείωμά του ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της City Index και του FOREX.com.
Η πτώση των τιμών του χρυσού και του ασημιού αυτή την εβδομάδα ήταν μια καθυστερημένη αντίδραση στην εντεινόμενη επιφυλακτικότητα της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών, σχολίασε στη MarketWatch ο αναλυτής Bart Melek.
Η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων έχει μειώσει τη ζήτηση για χρυσό, αφού καθιστά τα ομόλογα πιο ελκυστική επένδυση συγκριτικά με το πολύτιμο μέταλλο.
Ο Naeem Aslam, αναλυτής της AvaTrade, δήλωσε ότι αναμένει πως ο χρυσός θα παραμείνει ευμετάβλητος, καθώς οι traders σταθμίζουν τους κινδύνους σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 10,20 δολάρια ή 0,6%, κλείνοντας στα 1.807,30 δολάρια η ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το ασήμι κατέγραψε ισχυρή πτώση 2,8% ή 57,3 σεντς, στα 20,165 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 24,90 δολάρια ή 2,7% στα 885 δολάρια η ουγγιά.
Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε απώλειες της τάξης των 63,10 δολαρίων ή 3,2% στα 1.883,50 δολάρια η ουγγιά και τέλος ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 7,9 σεντς ή 2,1% στα 3,702 δολάρια ανά λίβρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης