Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπάθεια αντίδρασης με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά μέχρι να ανοίξει και η δική μας αγορά είχαν μειώσει αισθητά την πτώση. Έτσι το Χ.Α. άνοιξε με προσπάθεια να κινηθεί ανοδικά και πήγε στο +0,35% με τις πρώτες πράξεις αλλά χωρίς να έχει ανοίξει ο ΟΤΕ. Μόλις άνοιξε ο Οργανισμός και λόγω αποκοπής πήγε στο 0,02%. Οι αναλυτές ήταν αρκετά ανήσυχοι σήμερα και μάλλον η απογοήτευση ξεχειλίζει. Ίσως όμως μπορούμε να δούμε και μία σταθεροποίηση μετά την πρόσφατη μεγάλη πτώση. Ίδωμεν..

ΟΤΕ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,5425 ευρώ καθαρό και θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς, λόγω βαρύτητας στους δείκτες. Στο -4% και στα 15,90 ευρώ στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Άνοιξε σχεδόν στο +2% και στηρίζει την αγορά λόγω της βαρύτητας που έχει.

MOTOR OIL: Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση το μέρισμα των 0,70 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ανακοινώθηκε και η πώληση του 50% της Alpha TV προς 42 εκατ. ευρώ. Δύο αναλύσεις είχαμε για τη μετοχή. Η Eurobank Equities έδωσε τιμή στόχο τα 22,50 ευρώ από 17 ευρώ, τοποθετώντας τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές λόγω της αναμενόμενης κερδοφορίας σε επίπεδα ρεκόρ, των υψηλών περιθωρίων διύλισης αλλά και της μερισματικής απόδοσης.

Επίσης η Piraeus Securities αύξησε την τιμή στόχο στα 24,50 ευρώ από 17,50 ευρώ και περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 1,166 δισ. ευρώ το 2022 και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 783 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η τρέχουσα αποτίμηση δεν αντικατοπτρίζει το ευνοϊκό περιβάλλον διύλισης. Με άνοδο η μετοχή στο ξεκίνημα.

EUROBANK EQUITIES: Εκτός κορυφαίων της επιλογών η ΕΧΑΕ και η Fourlis καθώς δε βλέπει θετικούς καταλύτες μέχρι το τελευταίο τρίμηνο, αλλά διατηρεί τη σύσταση αγοράς και για τις δύο μετοχές λόγω ελκυστικής αποτίμησης. Πλέον η λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 15,90 ευρώ, Μυτιληναίο με τιμή στόχο τα 22,50 ευρώ, Motor Oil με τιμή στόχο τα 22,50 ευρώ και Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 3,68 ευρώ.

DIMAND: Τελευταία μέρα της δημόσιας εγγραφής σήμερα. Σχετικό ρεπορτάζ του ΒΝ αναφέρει πως η ζήτηση είναι μεγάλη και έχει επιτευχθεί ήδη υπερκάλυψη.

BYTE: Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες και ανακοινώθηκε πριν από λίγο προαιρετική δημόσια πρόταση από την IDEAL, η οποία δίνει 2,10 ευρώ μετρητά και περίπου 0,4 νέες μετοχές που θα εκδώσει. Ουσιαστικά προσφέρει 3,50 ευρώ. Η Byte πήγε μέχρι το +4% και γύρισε στο +0,6%. Δεν αναφέρεται στη δημόσια πρόταση αν υπάρχουν ήδη συμφωνίες με κάποιους βασικούς μετόχους.

INTRALOT: Ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου.

INTRACOM: Συνεχίζει ανοδικά και ενισχύεται 5% με την τιμή να είναι στα 1,58 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Για να δούμε αν θα καταφέρουν να στηρίξουν την αγορά ή αν θα την πάνε ακόμα πιο κάτω. Με οριακή άνοδο έχει ξεκινήσει ο δείκτης και δοκιμάζει να περάσει ξανά πάνω από τις 500 μονάδες. Η Alpha Bank έχει τη μεγαλύτερη άνοδο 1,25% και ακολουθεί η ΕΤΕ με μικρότερη από 1%. Υποχωρούν Eurobank και Πειραιώς οριακά.

INTRAKAT: Το ταμπλό πάντως δείχνει πως περιμένει τίμημα κάπου στα 2,40 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή βρίσκεται η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Παραμένει αδύναμη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης