Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όχι Πλεύρη σε μέτρα παρά τα αυξημένα κρούσματα covid: Αν χρειαστεί από Σεπτέμβριο…

Όχι Πλεύρη σε μέτρα παρά τα αυξημένα κρούσματα covid: Αν χρειαστεί από Σεπτέμβριο…
Έχουμε μπει στη λογική να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό υπογράμμισε ο υπ. Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι σε νέα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας covid παρά τα αυξημένα κρούσματα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
«Αυτή την ώρα έχουμε μια αύξηση στα κρούσματα όπως σε όλη η Ευρώπη, ωστόσο όλα τα μοντέλα μας δείχνουν ότι τους θερινούς μήνες παρά τα αυξημένα περιστατικά δεν θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να μας υποχρεώσει να πάρουμε μέτρα», είπε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.
Ο κ.Πλεύρης υποστήριξε ότι υπάρχει σύσταση στους πολίτες και στις ευάλωτες ομάδες να τηρούν τα μέτρα και να φορούν τη μάσκα, όχι ως υποχρέωση, αλλά όπου αισθάνονται ότι υπάρχει συνωστισμός».

Συνύπαρξη με covid

«Είναι ξεκάθαρη η σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών ότι οι άνω των 60 και οι ευάλωτοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο» εξήγησε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος σε ό,τι αφορά τα μέτρα είπε πως επιχειρείται να αποφευχθεί η υποχρεωτικότητα.
«Από εδώ και στο εξής έχουμε μπει σε μια λογική να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό, υπό την έννοια ότι πάμε σε πιο στοχευμένα μέτρα, αλλά προφανώς βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης αν χρειαστεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα πράξουμε ανάλογα» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης