Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετοχές και ομόλογα είχαν το χειρότερο α' εξάμηνο από το 1872 - Όποιος αγόρασε, έχασε

ΗΠΑ: Μετοχές και ομόλογα είχαν το χειρότερο α' εξάμηνο από το 1872 - Όποιος αγόρασε, έχασε
Κατά την Bank of America, σε πραγματικούς όρους, η απόδοση του S&P500 ήταν η χειρότερη από το 1872
Σχετικά Άρθρα

Ότι έγινε στο α εξάμηνο 2022, συνόψισε πολύ εύστοχα η Rabobank σε σχόλιο της που ανέφερε:
«Όποιος αγόρασε στο πρώτο εξάμηνο μετοχές, ομόλογα, κρυπτονομίσματα έχασε. Όποιος αγόρασε εμπορεύματα τα πήγε τέλεια μέχρι πρόσφατα, όποιος αγόρασε δολάριο κέρδισε, αλλά η αγοραστική δύναμη που έχασαν όλοι λόγω του πληθωρισμού κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους ήταν τρομακτική».
Πόσο τρομακτική; Για να την ποσοτικοποιήσουμε την καταστροφή, πρέπει να πάμε στα τελευταία γραφήματατου Jim Reid από τη Deutsche Bank, ο οποίος έγραψε.
«Τα καλά νέα είναι ότι το α εξάμηνο 2022 τελείωσε. Τα κακά νέα είναι ότι οι προοπτικές για το β εξάμηνο δεν φαίνονται καλύτερες».
Για να δείξει πόσο κακό ήταν το α εξάμηνο, ο Reid μοιράστηκε τρία γραφήματα, τα οποία δείχνουν ότι:

1) Ο δείκτης των 10ετών αμερικανικών ομολόγων της Deutsche Bank είχε το χειρότερο εξάμηνό του από το 1788, παρά το σημαντικό ράλι που κατέγραψε στα τέλη Ιουνίου.
total_return_of_TSY_index.jpg

2 ) Ο S&P 500 σημείωσε τη χειρότερη συνολική απόδοση του πρώτου εξαμήνου από το 1962 κι αν δεν είχαμε το ράλι της περασμένης εβδομάδας, θα είχε σημειώσει τη χειρότερη αποδοσή του από το 1932.

SP_total_returns.jpg

3) Βεβαίως η Bank of America δίνει χειρότερη εικόνα απο την Deutsche Bank, και σημειώνει ότι σε πραγματικούς όρους, η απόδοση του S&P500 ήταν η χειρότερη από το 1872!

spx_real_terms.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης