Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 0,3% στα 1.801,50 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 0,3% στα 1.801,50 δολάρια η ουγγιά

Πτωτικά έκλεισαν όλα τα μέταλλα με εξαίρεση το παλλάδιο



Σχετικά Άρθρα

Με πτώση κατά 0,3% έκλεισε ο χρυσός, στο χαμηλότερό του επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ενώ στην εβδομάδα διολίσθησε κατά 1,6%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Ο χρυσός «βούτηξε» ενδοσυνεδριακά ακόμη χαμηλότερα, ως τα 1.783,40 δολάρια, αλλά σταδιακά βρήκε στήριξη από τους αγοραστές. ανέφερε ο Alex Kuptsikevich, αναλυτής της FxPro.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «οι αγορές βλέπουν οικονομική ύφεση αφού οι κεντρικές τράπεζες επιταχύνουν τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δημιουργώντας πίεση στις μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό».
«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, συνέχισε ο ίδιος, η ζήτηση για τον χρυσό ως ασφαλές αντίβαρο έναντι του πληθωρισμού θα μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες».
Σε ένα ακόμη ζοφερό σημάδι για την οικονομία, ο χαλκός κατρακύλησε κάτω από τις 8.000 δολάρια ο τόνος, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2021, καθώς οι εντεινόμενοι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας οδηγούν σε αναταραχή τις αγορές βιομηχανικών μετάλλων.
Το μέταλλο -που θεωρείται ευρέως βαρόμετρο της παγκόσμιας οικονομίας- υποχώρησε έως και 3,5% στα 7.970,50 δολάρια ο τόνος στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, διευρύνοντας τις απώλειες του μετά το χειρότερο τρίμηνο από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Το ασήμι - ως συνδυασμός πολύτιμου και βιομηχανικού μετάλλου - σημείωσε μεγαλύτερη πτώση και από τον χρυσό, με τον λόγο της τιμής των δύο μετάλλων να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.
Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 5,80 δολάρια, ή 0,3%, φτάνοντας τα 1.801,50 δολάρια η ουγγιά. 
Το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 68 σεντς ή 3,4% στα 19,667 δολάρια η ουγγιά, υποχωρώντας σε χαμηλό 2 ετών. Στην εβδομάδα, κατρακύλησε 6,9%.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου σημείωσε πτώση της τάξης του 2,7% στα 871,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα έχασε 3,6%.
Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 11 σεντς ή 2,9% στα 3,604 δολάρια ανά λίβρα, στη χαμηλότερη τιμή του από τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ στην εβδομάδα, σημείωσε «βουτιά» 3,7%.
Τέλος,  το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο ήταν το μόνο που διασώθηκε από τα αρνητικά πρόσημα, αφού ενισχύθηκε κατά 22 δολάρια ή περίπου 1,2%, στα 1.938,10 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τα κέρδη του στην εβδομάδα κατά 4,5%.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης