Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Τουλάχιστον 5 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό – Μεγάλες καταστροφές

Ιράν: Τουλάχιστον 5 οι  νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό – Μεγάλες καταστροφές
Καταστράφηκαν σπίτια σε πολλά χωριά

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί και 44 οι τραυματίες από τον σεισμό που έπληξε το νότιο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων FARS της χώρας, καταγράφηκαν 4 ξεχωριστοί σεισμοί κοντά το λιμάνι Bandar-e Lengeh, μεταξύ των οποίων και ένας 6,1 βαθμών, ενώ 12 χωριά γύρω από την επαρχία Hormozgan υπέστησαν ζημιές , με τις περισσότερες στο χωριό Sayehkhosh, όπου καταστράφηκαν πολλά σπίτια.
Ακόμη, πέντε χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα.
Σημειώνεται ότι την αρχική δόνηση ακολούθησαν άλλες περίπου δέκα, ανάμεσά τους μία που έφθασε τους 6,3 βαθμούς.
«Όλα τα θύματα σκοτώθηκαν στον πρώτο σεισμό, κανένας δεν υπέστη κάτι στους επόμενους δύο μεγάλους, επειδή ο κόσμος είχε ήδη βγει από τα σπίτια του», τόνισε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών στην περιοχή Bandar-e Lengeh στο IRNA.
Σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, καταγράφηκαν δύο σεισμοί 6,1 και 6,3 βαθμών μετά τον πρώτο, μεγέθους 6,1 βαθμών, που ισοπέδωσε το χωριό Sayehkhosh, κοντά στις ιρανικές ακτές στον Κόλπο.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο αρχικός σεισμός ήταν 6,0 βαθμών και σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων.
Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) έκανε λόγο για σεισμό 6,2 βαθμών με επίκεντρο περιοχή περίπου 100 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμανιού Μπαντάρ Αμπάς.
Σημειώνεται ότι το Ιράν, που βρίσκεται σε περιοχή όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες, έχει βιώσει πολλούς καταστροφικούς σεισμούς, εκ των οποίων ο φονικότερος το 1990 μεγέθους 7,4 βαθμών που στοίχισε τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης