Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Περισσότερες από 300 εισαγωγές ασθενών Covid σε 24 ώρες - Έκκληση για χρήση μάσκας και 4η δόση

Παγώνη: Περισσότερες από 300 εισαγωγές ασθενών Covid σε 24 ώρες - Έκκληση για χρήση μάσκας και 4η δόση
Το περιμέναμε, το είχαμε πει ότι έτσι θα γίνει, τόνισε η κα Παγώνη για την αύξηση των εισαγωγών
Σχετικά Άρθρα
Για την «αναμενόμενη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού» λόγω απελευθέρωσης από τα μέτρα και τουρισμού, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στην ΕΡΤ.
«Το περιμέναμε, το είχαμε πει ότι έτσι θα γίνει.
Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με τον τουρισμό, λογικό είναι.
Επιπλέον, είχαμε δει τα στοιχεία από την Ευρώπη και συνήθως σε εμάς έρχεται η αύξηση μετά από έναν μήνα, οπότε είχαμε υπολογίσει ότι θα έχουμε εξάρσεις.
Το σημαντικότερο είναι οι δύο δείκτες, θάνατοι και διασωληνωμένοι, να παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά», τόνισε στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κ. Παγώνη.

Φορέστε μάσκα

Η κ. Παγώνη έκανε έκκληση προς όλους, «να μην ξεχνάμε τη μάσκα», ακόμα κι αν δεν είναι υποχρεωτική, διότι είναι το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στην Covid-19, σε καθημερινό επίπεδο.
«Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι», δήλωσε, επισημαίνοντας πως «περισσότερες από 300 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό σημειώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, ενώ το ιικό φορτίο το τελευταίο 10ήμερο αυξήθηκε κατά 200% στην Αττική και κατά 88% στη Θεσσαλονίκη».

Για 4η δόση...

Ως προς τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση, η κ. Παγώνη ανέφερε τρία στοιχεία: «Οι άνω των 60 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση.
Για αυτούς που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 59 ετών, δεν υπάρχουν πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία από μελέτες ότι είναι αναγκαίος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και δεν θα προβούν στην τέταρτη δόση. Βέβαια, αυτοί που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα θα πράξουν αναλόγως.
Η ομάδα που έχει κάνει την τρίτη δόση και μολύνεται όμως ξανά από τον ιό, δεν χρειάζεται να κάνει 4η δόση».
Τέλος, ανέφερε πως τα εμβόλια δεν είναι ειδικά για κάθε μία υποπαραλλαγή της Covid, αλλά είναι αναγκαία για την αποτροπή της σοβαρής νόσου ενώ για το νέο εμβόλιο, που λέγεται ότι θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα την Όμικρον 4 και 5, διευκρίνισε ότι είναι πολύ πιθανό να μην έχει παρασκευαστεί ως τον Σεπτέμβρη, αφού τα εμβόλια χρειάζεται να περάσουν από πολλές φάσεις και ο περαιτέρω χρόνος είναι απαραίτητος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης