Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ΗΠΑ: Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, λόγω έλλειψης προσωπικού

ΗΠΑ: Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, λόγω έλλειψης προσωπικού

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022 είχαν ήδη ακυρωθεί σχεδόν 600 πτήσεις, ενώ σε περισσότερες από 2.100 άλλες παρατηρούνταν καθυστερήσεις

Σχετικά Άρθρα
Οι Αμερικανοί που κατευθύνονται σήμερα στα αεροδρόμια για να ταξιδέψουν με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεως καθώς οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως μεταδίδιε το Reuters το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022.
Μέχρι το μεσημέρι, τοπική ώρα, είχαν ήδη ακυρωθεί σχεδόν 600 πτήσεις, ενώ σε περισσότερες από 2.100 άλλες παρατηρούνταν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο flightaware.com.
Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη την προηγούμενη μέρα: την Παρασκευή 21 Ιουλίου ακυρώθηκαν 3.060 πτήσεις και καταγράφηκαν 8.000 καθυστερήσεις.

Έκτακτες προσλήψεις

Οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ απασχολούν σήμερα 15% λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία της Covid-19 και δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη μαζική επιστροφή των επιβατών στα αεροπλάνα τους.
Οι εταιρείες του κλάδου λένε ότι εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος, εντείνοντας τις εκστρατείες πρόσληψης πιλότων και άλλων κατηγοριών προσωπικού και μειώνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων για τους επιβάτες.
Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ υπενθύμισε στους επιβάτες μέσω Twitter το Σάββατο 2 Ιουλίου ότι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->