Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Πολυπαραγοντική η αύξηση των κρουσμάτων – Οι επαναλοιμώξεις σπανίως κάνουν σοβαρή λοίμωξη

Βασιλακόπουλος: Πολυπαραγοντική η αύξηση των κρουσμάτων – Οι επαναλοιμώξεις σπανίως κάνουν σοβαρή λοίμωξη
"Θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση, γιατί θα αύξανε τα αντισώματά τους, των κυττάρων που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τον ίο, δεν πρόκειται να πάθει κανένας τίποτα", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι πολυπαραγοντική, όπως ανέφερε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενο στην έξαρση των μολύνσεων που παρατηρείται.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο mega, «έχει επικρατήσει το στέλεχος Omicron 4 και το Omicron 5 που είναι πολύ πιο μετατοδικό αλλά όχι τόσο νοσογόνο, κάνει πιο έντονο πυρετό. Επιπλέον, αυτό έχει συμβεί την περίοδο που ήρθησαν όλα τα μέτρα, ωστόσο η εικόνα της Ελλάδας το επέτρεπε, είναι και μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και έπρεπε να γίνει. Το τρίτο είναι ότι τα εμβόλια και 3η δόση, η οποία δεν έγινε από όλους, είχαν γίνει πριν από αρκετό καιρό».

Περί επαναλομώξεων

Ακόμη, ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για τις επαναμολύνσεις, τόνισε πως «είναι περισσότερο ταλαιπωρία η επαναλοίμωξη παρά η νοσηση. Οι άνθρωποι που κάνουν επαναλοιμώξεις σπανίως κάνουν σοβαρή λοίμωξη. Αν έχω αρρωστήσει πριν από 2 χρόνια και νοσήσω τώρα, αυτό λέγεται επαναλοίμωξη, ωστόσο η νόσηση που είχα τότε σπάνια με προστατεύει. Εάν νόσησα τον Ιανουάριο και τώρα νοσήσω πάλι η νόσηση είναι πιο ελαφριά».

Τέταρτη δόση εμβολίου

Σχετικά με την τέταρτη δόση εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι «πολλοί γιατροί γεμίζουν με αμφιβολία τον κόσμο σχετικά με την 4η δόση. Αυτή τη στιγμή από τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι 40 από τους 95 είναι κάτω των 65 ετών. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, που το όφελος είναι ξεκάθαρο, και έχουμε λίγα στοιχεία για τους νεότερους ανθρώπους, που ξέρουμε ότι ωφελεί, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για το ποσοστό. Θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση, γιατί θα αύξανε τα αντισώματά τους, των κυττάρων που υπάρχουν για να αντιμετωπίσουν τον ίο, δεν πρόκειται να πάθει κανένας τίποτα».
Όπως είπε, «στις νέες ηλικίες, όποιος και αν κάνει την τέταρτη δόση δεν θα πάθει τίποτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης