Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα, θα χάσουν το 30% των εδαφών – Οι ρώσοι κατέλαβαν όλο το Luhansk, κινούνται προς Bakhmut, Slovyansk

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα, θα χάσουν το 30% των εδαφών – Οι ρώσοι κατέλαβαν όλο το Luhansk, κινούνται προς Bakhmut, Slovyansk
Το τελευταίο διάστημα η ρωσική προέλαση είναι εντυπωσιακή, οι Ουκρανοί μετράνε απώλειες εδαφών και ήττες, εξέλιξη που αποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει την στρατιωτική τους αποτελεσματικότητα…

Η ουκρανική άμυνα, παρά την μεγάλη υποστήριξη της Δύσης καταρρέει…, έχασαν όλο το Luhansk που αποτελεί την μια από τις δύο περιοχές του Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας.
Το τελευταίο διάστημα η ρωσική προέλαση είναι εντυπωσιακή, οι Ουκρανοί μετράνε απώλειες εδαφών και ήττες, εξέλιξη που αποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει την στρατιωτική τους αποτελεσματικότητα…
Η Ουκρανική αντίσταση καταρρέει και με βάση εκτιμήσεις η Ρωσία θα καταλάβει το 30% των εδαφών της Ουκρανίας.
Σχεδόν το 1/3 της Ουκρανίας θα έχει πέσει στα χέρια της Ρωσίας… που αποτελεί μια ξεκάθαρα μεγάλη νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας και της Δύσης που την βοηθάει.

Οι ρώσοι κατέλαβαν όλο το Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν τα σύνορα της Περιφέρειας Luhansk, καταλαμβάνοντας όλα τα εδάφη αν και παραμένουν θύλακες ουκρανικής αντίστασης μέσα και γύρω από το Lysychansk.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιφέρεια Luhansk στις 3 Ιουλίου, μετά την κατάληψη του Lysychansk και οικισμών στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Luhansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από το Lysychansk για να αποφύγουν απώλειες.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα δεν έχουν εκκαθαρίσει πλήρως το Lysychansk και την περιφέρεια Luhansk έως τις 3 Ιουλίου, παρά την ανακοίνωση του Shoigu.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν εντός του Lysychansk για να νικήσουν τις εναπομείνασες περικυκλωμένες ουκρανικές δυνάμεις, αλλά η ουκρανική αποχώρηση σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σίγουρα θα ολοκληρώσουν τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης άμεσα.

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα προχωρήσουν άμεσα προς το Siversk, αν και θα μπορούσαν να εξαπολύσουν πιο σημαντικές επιθέσεις στο Bakhmut και Slovyansk ταυτόχρονα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν την απόσυρσή τους προς τον αυτοκινητόδρομο E40 που εκτείνεται από το Slovyansk μέσω του Bakhmut προς το Debaltseve.
Δεν είναι σαφές εάν θα επιλέξουν να αμυνθούν γύρω από το Siversk αυτή τη στιγμή.

Οι δύο ανώτεροι ρώσοι αξιωματικοί πίσω από την νίκη στο Lysychansk

Δύο ανώτατοι Ρώσοι διοικητές φέρεται να είναι υπεύθυνοι για τις τακτικές δραστηριότητες και την επιτυχία των ρωσικών στρατευμάτων στο Lysychansk.
Ο Διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Συνταγματάρχης στρατηγός Aleksandr Lapin και ο Διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στρατηγός Sergey Suvorikin (ο οποίος διοικεί επίσης τη «νότια» ομάδα στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία) ήταν υπεύθυνοι για την στρατιωτική επιτυχία στο Lysychansk και των περιοχών προς τα δυτικά…
Η εμπλοκή δύο τέτοιων ανώτερων αξιωματικών στο ίδιο εγχείρημα σε ένα μικρό μέρος του μετώπου είναι αξιοσημείωτη και πιθανώς υποδηλώνει τη σημασία που έχει αποδώσει ο Ρώσος Πρόεδρος Putin στην κατάκτηση του Lysychansk και των συνόρων της Περιφέρειας Luhansk.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα χρησιμοποίησαν συστήματα πυραύλων HIMARS που παρέχονται από τις ΗΠΑ για να χτυπήσουν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης στις 3 Ιουλίου.
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν δύο πυραυλικές επιδρομές σε μία από τις τέσσερις ρωσικές αποθήκες στη Μελιτόπολη.
Το ρωσικό κανάλι Telegram Rybar δημοσίευσε πλάνα από ένα μεγάλο σύννεφο καπνού πάνω από την πόλη και ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της Μελιτόπολης Yevhen Balytskyi ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν στόχο να χτυπήσουν κτίρια κατοικιών, αλλά αντίθετα έπληξαν περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την υπόλοιπη επικράτεια μεταξύ των διοικητικών συνόρων της περιφέρειας Lysychansk και Luhansk στις 3 Ιουλίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις βορειοανατολικά του Bakhmut και βόρεια του Slovyansk, αλλά δεν εξασφάλισαν νέα εδαφικά κέρδη.

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν εκτεταμένες επιθέσεις στο δυτικό τμήμα του Νότιου Άξονα πλήττοντας Ουκρανικές θέσεις.

Η Ρωσία συνέχισε να θέτει όρους για πιθανή προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας.

Ουκρανοί παρτιζάνοι φέρεται να εκτροχίασαν ρωσικό τεθωρακισμένο τρένο που μετέφερε πυρομαχικά κοντά στη Μελιτόπολη στις 2 Ιουλίου.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Luhansk στις 3 Ιουλίου μετά την απόσυρση των Ουκρανών από το Lysychansk και τους γύρω οικισμούς.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Lysychansk, το Bilohorivka, το Novodruzhensk και το Maloryazantseve στις 2 Ιουλίου και επί της ουσίας ελέγχουν όλη την περιφέρεια του Luhansk.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν τις περικυκλωμένες ουκρανικές δυνάμεις στο Lysychansk.
Γεωγραφικά πλάνα έδειξαν τις ρωσικές δυνάμεις να διασχίζουν με άνεση το Bilohorivka στις 3 Ιουλίου, κάτι που υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από οικισμούς στα σύνορα της Περιφέρειας Luhansk, δυτικά του Lysychansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Zolotarivka και εξασφαλίζουν θέσεις γύρω από τη Verkhnokamyanka, και οι δύο ακριβώς νότια της Bilohorivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις βορειοανατολικά του Bakhmut σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τους υπόλοιπους οικισμούς κατά μήκος των διοικητικών συνόρων της Περιφέρειας του Luhansk.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανεπιτυχείς επιθέσεις από το Nyrokove στο Berestove, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν τον έλεγχο στο Nyrkove στα σύνορα της περιφέρειας Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επίσης αναγνωριστικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Vasylivka - Berestove και επιχείρησαν επιθετικές επιχειρήσεις δυτικά της Mykolaivka και της Vovchoyarivka.
Το ρωσικό κανάλι στο Telegram Rybar δημοσίευσε πλάνα που φέρεται να κατέγραψαν μονάδες του Ομίλου Wagner στο Klynove (περίπου 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Bakhmut) που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου E40 Slovyansk-Bakhmut.

Οι ρώσοι επιτέθηκαν σε οικισμούς βόρεια του Slovyansk αλλά δεν εξασφάλισαν νέα εδαφικά κέρδη στις 3 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές βορειοανατολικά του αυτοκινητοδρόμου Ε40.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν απροσδιόριστα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου στις περιοχές βόρεια του Slovyansk.
Ο φιλορώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Rozhin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται επίσης σε μάχες στη Velyka Komyshuvakha και την Kurlka, νοτιοδυτικά του Izyum, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκρούσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή.
Ουκρανικές πηγές πάντως επιβεβαιώνουν ότι οι ρώσοι βομβαρδίζουν σφοδρά το Slovyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να βελτιώσουν τις τακτικές τους θέσεις γύρω από την Avdiivka και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν και να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή.
Ο φιλορώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Rozhin ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν κοντά στον αυτοκινητόδρομο N20 Avdiivka - Konstantynivka και το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να βελτιώσουν τις τακτικές θέσεις γύρω από το Spartak.

Νότιος άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να λαμβάνουν αμυντικά μέτρα κατά μήκος του Νότιου Άξονα, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε στις 3 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «συστηματικές» επιδρομές για να αποτρέψουν την προέλαση των ουκρανικών μονάδων.
Τα δεδομένα από την NASA για το σύστημα διαχείρισης πόρων (FIRMS) έδειξαν ασυνήθιστα υψηλούς αριθμούς πυρκαγιών κατά μήκος της πρώτης γραμμής της περιφέρειας Mykolaiv - Kherson στις 3 Ιουλίου, ιδιαίτερα κοντά σε Snihurivka, Zasillia, Kopani - Zelenyi Hai και Tavriiske.
Η Επιχειρησιακή Διοίκηση της Νότιας Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική αναγνώριση προς την κατεύθυνση της Ivanivka στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας της Οδησσού Serhiy Bratchuk σημείωσε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να συσσωρεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο κέντρο της πόλης Kherson και στο Verhniy Rogachyk

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία φέρεται να είναι ακόμη ενεργή στην περιφέρεια της Kherson από τις 2 Ιουλίου.
Η Επιχειρησιακή Διοίκηση της Νότιας Ουκρανίας ανέφερε ότι αεροσκάφη της Ουκρανίας πραγματοποίησαν πέντε επιδρομές εναντίον ρωσικών αποθηκών πυρομαχικών και συγκεντρώσεων δυνάμεων και ισχυρίστηκαν την καταστροφή δύο ρωσικών αποθηκών πυρομαχικών στην Chornobayivka και τη Snihurivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν πυραυλικές επιθέσεις κατά των περιφερειών Kherson και Mykolaiv.
vv1_14.png
vv2_14.png
vv3_11.png
vv4_12.png
vv5_12.png

vv6_2.png

vv7.png

vv8.png
vv9.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->