Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης θέλει οι εκλογές να γίνουν την άνοιξη του 2023

Βορίδης: Ο Μητσοτάκης θέλει οι εκλογές να γίνουν την άνοιξη του 2023
Απαράδεκτη η παρέμβαση Erdogan, αν και δεν ακούει κανείς είπε ο κ.Βορίδης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει την επιθυμία του οι εκλογές να γίνουν την άνοιξη του 2023 διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Rejep Tayip Erdogan, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βορίδης είπε πως είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού ο καθορισμός των εκλογών, αναφέροντας πως σε κάθε περίπτωση πλέον ξεκινά και τυπικά το τελευταίο έτος της κυβερνητικής θητείας και συνεπώς πρέπει να γίνει όλη η εκλογική δουλειά.
Όπως είπε ο κ.Βορίδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι επιθυμία του είναι να γίνουν εκλογές στα τέλη της άνοιξης του 2023, ταυτόχρονα όμως θα καθορίσει τις αποφάσεις του από το κατά πόσο αναπτύσσεται μια έντονη τοξικότητα στον ευρύτερο διάλογο.
«Σε κάθε περίπτωση το προνόμιο του καθορισμού του χρόνου των εκλογών το έχει ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι μπορούν μόνο να κάνουν εκτιμήσεις και συζητήσεις» ανέφερε ο κ.Βορίδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει την προτροπή Erdogan προς τους Έλληνες να μην ψηφίσουν τον Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές, έκανε λόγο για απολύτως καταδικαστέα και απρεπή τοποθέτηση.

Τι θέλει να πετύχει;

«Εγώ εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι και τι προσπαθεί να πετύχει ο κ. Erdogan με την έννοια ότι πιστεύει ότι έχει τόσο υψηλή δημοφιλία στην Ελλάδα, οπότε αν πει να καταψηφίσουν τον Μητσοτάκη οι Έλληνες πολίτες θα συγκινηθούν από την έκκληση του Erdogan;
Και θα σπεύσουν να τον καταψηφίσουν;
Δεν καταλαβαίνω και τη λογική και τη σκοπιμότητα» υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης