Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πολιτική Προστασία: Που υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 5/7 - Νέα καμπάνια

Πολιτική Προστασία: Που υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 5/7 - Νέα καμπάνια
«Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο», είναι το κεντρικό σύνθημα των νέων ενημερωτικών σποτ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Επίσης, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

ap5.JPG 

Ήδη, η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Νέα καμπάνια


«Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο», είναι το κεντρικό σύνθημα των νέων ενημερωτικών σποτ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.
φ1.JPG
Μέσα από δυνατές εικόνες και λιτό αφηγηματικό λόγο, μπορεί να κοινό να καταλάβει πόσο εύκολο είναι, συνηθισμένες δραστηριότητες στην ύπαιθρο όπως το κάψιμο ξερόκλαδων ή ακόμη, μια καθημερινή συνήθεια στο εξοχικό όπως ένα barbecue με φίλους, να προκαλέσουν μια τεράστια καταστροφή.
Όλα τα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι 9 στις 10 πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινη παρέμβαση, από ανθρώπινο λάθος.
Δείτε όλο το υλικό της ενημερωτικής καμπάνιας, καθώς και οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές εδώ: https://www.civilprotection.gr/el/antipyriki-periodos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης