Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επτά οι νεκροί από την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις

Ιταλία: Επτά οι νεκροί από την αποκόλληση μεγάλου στρώματος πάγου στις Δολομιτικές Άλπεις
Mη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας, συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν επιζώντων.
Τραγικό ατύχημα συνέβη στις Δολομιτικές 'Αλπεις της περιφέρειας Τρεν,όταν σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών, επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της αποκόλλησης μεγάλου στρώματος πάγου.
Εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν και οι αγνοούμενοι είναι δεκατέσσερις.

Στο μεταξύ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν σκάνερ θερμότητας, συνεχίζουν να πετούν στην περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν επιζώντων.
Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στις κινήσεις τους, διότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει κίνδυνος νέας αποκόλλησης μέρους των παγετώνων.
Αργά το πρωί της Δευτέρας 4/7, οι επιχειρήσεις διακόπηκαν λόγω μεγάλης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Dragi μετέβη στο Τρεντίνο, αλλά δεν πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή του τραγικού συμβάντος, για να μην καθυστερήσει τις επιχειρήσεις εντοπισμού των αγνοουμένων.
«Η χώρα μας σήμερα πενθεί» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους συγγενείς των θυμάτων.
O δήμαρχος του Τρέντο Frango Ianeseli, διερωτήθηκε με νόημα: «πρέπει να περιοριστούμε σε μια μοιρολατρική στάση ή να κάνουμε αμέσως ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης