Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Patrushev (Ρωσία) σε ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ μας θεωρεί εχθρό, έρχεται στα σύνορα μας

Πυρά Patrushev (Ρωσία) σε ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ μας θεωρεί εχθρό, έρχεται στα σύνορα μας
Κλιμακώνουν την ένταση στην Ευρώπη υποστήριξε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ να κηρύξει την Ρωσία «άμεση απειλή» και να επεκτείνει την παρουσία του ως τα ρωσικά σύνορα, κλιμακώνει την ένταση και συμβάλει στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Ευρώπης απηύθυνε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolai Patrushev.
«Η Ρωσία, η οποία υπερασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα και την κυριαρχία της, κηρύχθηκε ως εχθρός από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, κάτι που αποτυπώνεται στα έγγραφα που ενέκρινε το ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη» ανέφερε ο Patrushev μιλώντας σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Khabarovsk, στην ανατολική Ρωσία.

Δεν θέλουν διάλογο

Ο Patrushev υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και οι λοιποί δυτικοί σύμμαχοι τους αρνούνται να εμπλακούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη Ρωσία όσον αφορά το ζήτημα της στρατηγικής ασφάλειας και σταθερότητας, ενώ παράλληλα αγνοούν τα αιτήματα της Μόσχας σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας.
«Η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ πλησιάζει τα σύνορα μας.
Οι στρατιωτικές τους δυνάμεις και μέσα αναπτύσσονται ενεργά στο ανατολικό μέτωπο.
Έχει ήδη ληφθεί απόφαση για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, ενώ δημιουργήθηκε και ένα νέο στρατιωτικό μπλοκ, το AUKUS» υποστήριξε ο Patrushev.

Θέλουν να μας αποδυναμώσουν

«Αυτές οι αποφάσεις και οι ενέργειες όχι μόνο οδηγούν σε κλιμάκωση της έντασης και αποσταθεροποίηση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αλλά έρχονται και σε ξεκάθαρη αντίθεση με την Ιδρυτική Πράξη Ρωσίας – ΝΑΤΟ, η οποία παρεμπιπτόντως συνεχίζει να λειτουργεί de jure» υποστήριξε ο Patrushev, ο οποίος έβαλε κατά των ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ προκειμένου να επιβάλλουν την κυριαρχία τους και να διατηρήσουν την στρατιωτικό – πολιτική και οικονομική υπεροχή, βασίζονται στην αποδυνάμωση και στην καταστολή της Ρωσίας» υποστήριξε ο Patrushev.

Αυξάνουν την ένταση

«Η πορεία της ηγεσίας των ΗΠΑ προς την κατάρρευση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας και του διεθνούς νομικού συστήματος αλλά και η αναδιανομή των αγορών ενέργειας έχουν ήδη οδηγήσει σε αύξηση της στρατιωτικοπολιτικής έντασης στον κόσμο, σε φαινόμενα κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, στη διάλυση των καθιερωμένων εμπορικών και οικονομικών δεσμών και των εφοδιαστικών αλυσίδων, κάτι που με τη σειρά του έχει προκαλέσει την απειλή επισιτιστικής κρίσης και σημαντική αύξηση του πληθωρισμού» υπογράμμισε ο Patrushev, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και στη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην αμερικανική κοινή γνώμη για τις κινήσεις του Αμερικάνου προέδρου.
Σύμφωνα με τον Patrushev, μόλις το 14% των Αμερικάνων πολιτών υποστηρίζει πως είναι σωστή η πορεία που ακολουθεί ο Biden, με το 85% να επισημαίνει πως οι ΗΠΑ κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης