Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι νέοι μέτοχοι της Intrakat, οι εφοπλιστές, ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερες κινήσεις – Πώς φθάσαμε στο deal

Οι νέοι μέτοχοι της Intrakat, οι εφοπλιστές, ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερες κινήσεις – Πώς φθάσαμε στο deal
Οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα η Intrakat και θα ακολουθήσουν άλλα, πολύ μεγαλύτερα, το προσεχές διάστημα από τους εφοπλιστές
Σχετικά Άρθρα

Τάραξαν τα νερά της κατασκευαστικής αγοράς οι μετοχικές ανακατατάξεις στην Intrakat αφού ο έλεγχος της εταιρίας περνά πλέον στην ομάδα της Winex των ελλήνων εφοπλιστών Μπάκου, Καϋμενάκη και στον επιχειρηματία και πρώην CEO της Άκτωρ Α. Εξάρχου.
Πιστεύουμε ότι όσοι εκτιμούν ότι με την κίνηση αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος των επενδύσεων για τους επιχειρηματίες αυτούς, θα διαψευστούν.
Οι δικές μας πληροφορίες είναι ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν άλλα, πολύ μεγαλύτερα, το προσεχές διάστημα.
Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι τις επιλογές της ομάδας αυτής ακολούθησαν και δύο ακόμα, πετυχημένοι άνθρωποι της ελληνικής ναυτιλίας οι Η. Γκότσης και Κ. Αγγέλου που επίσης απέκτησαν ποσοστά της Intrakat στην οποία η Intracom του Σ. Κόκκαλη διατηρεί ποσοστό 5%.

Επισημαίνεται ότι «ξαφνικά» η Intrakat αποκτά ισχυρή μετοχική πλειοψηφία που έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει έργα αλλά και να επεκταθεί σε αγορές, χώρες, κλάδους, δραστηριότητες στις οποίες δεν συμμετείχε έως τώρα.
Οι οικονομικές δυνατότητες των μετόχων της είναι σαφώς υπολογίσιμες για να μην πούμε ότι είναι σε θέση να προκαλέσουν σειρά εκπλήξεων με επενδυτικές κινήσεις μακράς πνοής.

Πάντως στην περίπτωση αυτή, η αλλαγή φρουράς μετά από την πώληση μετοχών, θα γίνει ομαλά καθώς δεν διαφαίνονται δυσμενείς διαθέσεις.
Η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εκτιμάται ότι θα γίνει από τη Γενική συνέλευση μετόχων στις 15 Ιουλίου, ενώ νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναμένεται να οριστεί ο Αλέξανδρος Εξάρχου.

Θυμίζουμε ότι μεγάλο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία για πιθανές εταιρικές κινήσεις Intracom σε σχέση με τη συμμετοχή της στην Intrakat.
Ενδιαφέρον είχε δείξει η BC Partners αλλά και η Wade Adams σύμφωνα με τις κατά καιρούς αναφορές.

Οι διεργασίες αυτές «κινητοποίησαν» επιχειρηματίες οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κάποια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα ενώ θεωρούν ότι η μεταβολή των μετοχικών ισορροπιών στην Intrakat και η είσοδος Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου θα «ξεκλειδώσει» υπεραξίες.
Μαθαίνουμε ότι προσέγγισαν τόσο τους Μπάκο - Καϋμενάκη όσο και άλλους βασικούς μετόχους της Intracom Holdings προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει ενδιαφέρον να πουλήσουν τις μετοχές τους.
Έγιναν συζητήσεις με τους υποψήφιους πωλητές και αγοραστές και κατέληξαν σε αντίστοιχες συμφωνίες με αυτές που έκανε η Winex με την Intracom Holdings όπως θα ήταν εύλογο και αναμενόμενο.
Κάπως έτσι φθάσαμε στη συναλλαγή στις 5 Ιουλίου 2022 που είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης