Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στις κάλπες για τις εκλογές για την άνω βουλή - Φαβορί το κυβερνών κόμμα του Kisida

Ιαπωνία: Στις κάλπες για τις εκλογές για την άνω βουλή - Φαβορί το κυβερνών κόμμα του Kisida
Ο κυβερνητικός συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχουν το LDP του 64χρονου Kisida και ο σύμμαχός του το κόμμα Komeito, φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει πάνω από 70 έδρες από τις 125 που θα ανανεωθούν
Σχετικά Άρθρα

Στις κάλπες για να ψηφίσουν για την ανανέωση των μισών εδρών της άνω βουλής, προσέρχονται οι Ιάπωνες ψηφοφόροι, την ώρα που φαβορί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση που γίνεται στη σκιά της δολοφονίας προ δύο ημερών του πρώην πρωθυπουργού Shinzo Abe, εμφανίζεται το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του νυν πρωθυπουργού Fumio Kisida.
Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) κατήγγειλε τη «βάρβαρη» ενέργεια εναντίον του πρώην μέντορά του, αλλά επέμεινε στη σημασία «να υπερασπιστούμε τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές που αποτελούν τη βάση της δημοκρατίας», σημειώνοντας πως «δεν θα υποκύψουμε ποτέ στη βία».
Ο κυβερνητικός συνασπισμός, στον οποίο συμμετέχουν το LDP του 64χρονου Kisida και ο σύμμαχός του το κόμμα Komeito, φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει πάνω από 70 έδρες από τις 125 που θα ανανεωθούν. Η Γερουσία έχει συνολικά 248 έδρες, εκ των οποίων οι μισές ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια.
Το κεντροαριστερό Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα (CDP) κινδυνεύει να χάσει κάποιες από τις 45 έδρες που κατέχει, όπως και τη θέση του ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, μια μεγάλη νίκη στις εκλογές αυτές θα εδραιώσει την εξουσία του Kisida τρία χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές.
Σημειώνεται ότι ποσοστό 33% των 545 υποψηφίων είναι γυναίκες , σε μια χώρα που δέχεται συχνά επικρίσεις για την έλλειψη γυναικών στην πολιτική, τους θεσμούς και τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης