Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη – Επεισόδιο στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί

Θεσσαλονίκη – Επεισόδιο στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί
Ο 23χρονος που τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
Σχετικά Άρθρα

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών φαίνεται να αποδίδεται η ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Ο 23χρονος που τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Συνολικά έγιναν οκτώ προσαγωγές από ύποπτο όχημα και από σημεία κοντά στο σημείο της συμπλοκής, όμως δεν προέκυψε εμπλοκή τους στο επεισόδιο και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο.

Το συμβάν

Μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας 11/7 ομάδα 15-17 ατόμων επιχείρησε αρχικά να εισέλθει στο πανεπιστημιακό κάμπους μέσω της Εγνατίας, όμως τους απέτρεψε η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του Ιδρύματος.
Τελικά η ομάδα αγνώστων κατάφερε να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο από μια μικρή πόρτα επί της οδού Εθν. Αμύνης και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Χημείου, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο 23χρονος με έναν φίλο του. Ακολούθησαν πυροβολισμοί, με την αστυνομία να συγκεντρώνει από το σημείο πέντε κάλυκες και μία βολίδα, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος.
Ο τραυματισμένος άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ομογενής από τη Γεωργία και πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί για ληστείες και έχει απασχολήσει τις Αρχές και για ναρκωτικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τραύματα στα πόδια του, που αντιμετωπίστηκαν με χειρουργείο.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών από τις αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές ατόμων, που αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Παπαϊωάννου (πρύτανης ΑΠΘ): Είναι καθαρά ξεκαθάρισμα λογαριασμών

«Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, είναι καθαρά ξεκαθάρισμα λογαριασμών», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι «υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών Αρχών».
Ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό ανέφερε ότι «ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει την πύλη του ΑΠΘ, οι σεκιούριτι ειδοποίησαν την Αστυνομία, από την πόρτα που οδηγεί στο ΑΧΕΠΑ έπεσαν οι πυροβολισμοί, από την Αγίου Δημητρίου επιχείρησαν οι αστυνομικοί και δύο άνθρωποι μετέφεραν τον τραυματία στο Γεννηματά».
«Νομίζω ότι είναι μια καθαρή εγκληματική ενέργεια που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πόλη, έτυχε να συμβεί εκεί», είπε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης