Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Καταδικάζει τη Δύση για τις εικασίες του Nord Stream - Είναι όλα συμφωνημένα από πριν

Zakharova: Καταδικάζει τη Δύση για τις εικασίες του Nord Stream - Είναι όλα συμφωνημένα από πριν
«Όσον αφορά τις μελλοντικές λειτουργίες του αγωγού φυσικού αερίου, πολλά θα εξαρτηθούν από τους εταίρους μας», δήλωσε η Maria Zakharova.
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα θεωρεί ακατάλληλη οποιαδήποτε εικασία που μπορεί να ειπωθεί από τους Δυτικούς για τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η διακοπή της λειτουργίας του Nord Stream για προγραμματισμένη συντήρηση είναι μια ετήσια ρουτίνα και το πρόγραμμα εργασίας συμφωνήθηκε με τους εταίρους, σημείωσε.
«Αυτό αφορά προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι η ιστορία δεν ξεκίνησε φέτος, αυτή είναι μια ετήσια ρουτίνα ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης διαχείρισης ακεραιότητας εγκατάστασης πρόγραμμα για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής, ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας του.
Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι το χρονοδιάγραμμα εργασιών είχε συμφωνηθεί και συντονιστεί εκ των προτέρων με τους εταίρους στη μεταφορά και την προμήθεια φυσικού αερίου.
Από την άποψη αυτή, απορρίπτουμε οποιαδήποτε εικασία για αυτό το θέμα και το θεωρούν ακατάλληλο», είπε.
«Όσον αφορά τις μελλοντικές λειτουργίες του αγωγού φυσικού αερίου, πολλά θα εξαρτηθούν από τους εταίρους μας», είπε η Zakharova, σημειώνοντας ότι αυτό αναφέρεται σε παραμέτρους όπως η ζήτηση για φυσικό αέριο και η αποτροπή των αρνητικών επιπτώσεων των παράνομων περιορισμών στη λειτουργία του αγωγού.
«Για παράδειγμα, όπως με την επισκευή ενός στροβίλου της Siemens στον Καναδά», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Από τον Ιούνιο έχει πέσει η χωρητικότητα του αγωγού

Από τα μέσα Ιουνίου, το έργο Nord Stream λειτουργεί στο 40% της μέγιστης χωρητικότητάς του λόγω της καθυστερημένης επιστροφής των μονάδων συμπιεστών αερίου από τις εργασίες συντήρησης.
Ένας από τους στρόβιλους που κατασκεύασε η Siemens Energy στον Καναδά στάλθηκε στο Μόντρεαλ για γενική επισκευή.
Ο παραγωγός αρνήθηκε να επιστρέψει τον επισκευασμένο στρόβιλο στη Γερμανία λόγω των κυρώσεων του Καναδά κατά της Ρωσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης