Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δυτικοί ζητούν έλεγχο ώστε τα όπλα που δίνουν στους Ουκρανούς να καταλήγουν στο μέτωπο και όχι στη μαύρη αγορά

Οι δυτικοί ζητούν έλεγχο ώστε τα όπλα που δίνουν στους Ουκρανούς να καταλήγουν στο μέτωπο και όχι στη μαύρη αγορά
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, το Κίεβο λαμβάνει όλο και πιο εξελιγμένα όπλα από τους δυτικούς, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικής κατασκευής συστημάτων HIMARS
Σχετικά Άρθρα

Υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος πρότεινε σήμερα τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής για να βοηθήσει στην παρακολούθηση των όπλων που έχουν ληφθεί από τους ξένους συμμάχους του Κιέβου.
Ο Andry Yermak, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, έκανε την πρότασή του έπειτα από ενδείξεις ανησυχίας στο εξωτερικό ότι εγκληματίες μπορεί να κλέψουν κάποια όπλα και να τα μεταφέρουν λαθραία εκτός Ουκρανίας για πώληση στη μαύρη αγορά.
Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, το Κίεβο λαμβάνει όλο και πιο εξελιγμένα όπλα από τους ξένους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικής κατασκευής συστημάτων HIMARS.
Οι Financial Times, επικαλούμενοι δυτικούς αξιωματούχους, ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για καλύτερη παρακολούθηση των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία.
«Θα ήθελα να προτείνω στους βουλευτές να εξετάσουν μια σημαντική ιδέα. Συγκεκριμένα, τη συγκρότηση μιας Προσωρινής Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα ασχολείται με την προετοιμασία και την εξέταση θεμάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο της χρήσης όπλων που λαμβάνουμε από τους εταίρους μας», έγραψε ο Yermak στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
«Όλα τα παραληφθέντα δυτικά όπλα καταγράφονται και αποστέλλονται στο μέτωπο. Όλα ελέγχονται σαφώς και τώρα αυτή η διαδικασία θα γίνει ακόμη πιο ανοιχτή», πρόσθεσε.
Ο Yermak έδωσε λίγες λεπτομέρειες για την επιτροπή, αλλά είπε ότι θα μπορούσε να καταρτίσει ένα «βέλτιστο μοντέλο κοινοβουλευτικού ελέγχου χρήσης όπλων».
«Το Κοινοβούλιο, ως νομοθετικό όργανο, θα πρέπει να συμμετέχει στον έλεγχο της συμμαχικής αμυντικής βοήθειας», σημείωσε. «Το θέμα των όπλων είναι προτεραιότητα για τη χώρα μας», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης