Τελευταία Νέα
Διεθνή

Waller (Fed): Υποστηρίζω αύξηση επιτοκίου κατά 75 μ.β. - Δεν αποκλείω τις 100 μ.β. αν η ζήτηση παραμείνει ισχυρή

Waller (Fed): Υποστηρίζω αύξηση επιτοκίου κατά 75 μ.β.  - Δεν αποκλείω τις 100 μ.β. αν η ζήτηση παραμείνει ισχυρή
Κατά τον Waller, επειδή η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά ισχυρή, μια «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας είναι εξαιρετικά πιθανή
Σχετικά Άρθρα

O αξιωματούχος της Fed, Christopher Waller, δήλωσε ότι στηρίζει μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο αλλά τόνισε ότι μπορει να ταχθεί και υπέρ μιας μεγαλύτερης αύξησης αν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις δείξουν ότι η ζήτηση δεν επιβραδύνεται με αρκετά ταχύ ρυθμό.
«Η Fed είναι τώρα επικεντρωμένη, και θα έπρεπε να είναι, στη μείωση του πληθωρισμού προς τον στόχο του 2%» δήλωσε ο Waller σε μία σύνοδο στο Αΐνταχο σύμφωνα με το Reuters.
Μετά τις δηλώσεις Waller οι traders των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τα επιτόκια της Fed περιόρισαν τα στοιχήματά για αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed που θα λάβει χώρα στις 26-27 Ιουλίου.
Κατά τον Waller, επειδή η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά ισχυρή και τα στοιχεία δεν δείχνουν σημάδια εξασθένισης, μια «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας είναι εξαιρετικά πιθανή και η ύφεση μπορεί να αποφευχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης