Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ανύπαρκτο τζίρο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ανύπαρκτο τζίρο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Διαφορετικές απόψεις για το σημερινό άνοιγμα εξέφραζαν οι αναλυτές στα πρωϊνά τους σχόλια. Το άνοιγμα όμως των ευρωπαϊκών αγορών σε θετικό έδαφος δημιουργεί μία αισιοδοξία. Όλα βέβαια τα σενάρια είναι ανοικτά μέχρι το κλείσιμο. Από τη μία έχουμε μία σημαντική πίεση που έχει ασκηθεί στις μετοχές και δικαιολογεί μία τεχνική αντίδραση και από την άλλη έχουμε τόσους κινδύνους και αβεβαιότητες που αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Έχουμε την πολιτική κρίση στην Ιταλία, έχουμε φυσικά τις ανησυχίες που προκαλεί ο πληθωρισμός στην παγκόσμια ανάπτυξη, την ενεργειακή κρίση και την ανάπτυξη στην Κίνα λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του Covid-19. Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά αλλά με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές και κάποια θα λέγαμε επιφυλακτικότητα. Προσπαθεί η Πειραιώς με τη ΔΕΗ και την Εθνική να στηρίξουν την κίνηση.

ΟΠΑΠ: Στο επίκεντρο περιμένουν οι αναλυτές πως θα παραμείνει η μετοχή και αν συνεχίσει ανοδικά θα γράψει νέα πολυετή υψηλά. Έχουμε και σχετικό θέμα σε άλλη κατηγορία του site για τις αποκοπές αλλά και τα ελκυστικά θεμελιώδη του Οργανισμού. Ήπια πτωτικά ξεκίνησε η μετοχή αλλά διατηρεί την επαφή με τα πολυετή υψηλά της.

CAPITAL PRODUCT PARNTERS: Νέο ομολογιακό έως 100 εκατ. ευρώ θα εκδώσει η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη και θα εισαχθεί και αυτό στο Χ.Α. Λογικά η απόδοση δε θα είναι όπως του πρώτου, το οποίο δείχνει βέβαια στην τιμή που διαπραγματεύεται πόσο το τιμολογεί τώρα η αγορά. Έχουμε ξεχωριστό θέμα στη στήλη με τις λεπτομέρειες της έκδοσης.

ΔΕΗ: Πάνε για φουλ οι μηχανές στα λιγνιτικά. Δεν ξέρουμε με τι κόσμο αφού είχαν κλείσει και έγιναν μετατάξεις, αλλά κάτι θα ξέρει παραπάνω η διοίκηση. Δεν ξέρουμε επίσης με τι κόστος, αλλά εδώ που έχει φτάσει η ενεργειακή κρίση, πρέπει ως χώρα να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αυτονομηθούμε. Ανοδικά κατά 1,5% η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης και ο τζίρος στο χρηματιστήριο δεν πιάσει τις 700 χιλ. ευρώ. Επομένως και η ανοδική εκκίνηση των τραπεζικών μετοχών, έχει μικρή σημασία.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Όπως είχαμε ξαναγράψει η διοίκηση εισηγήθηκε τη μη διανομή μερίσματος, αλλά έπρεπε να έχει αυξημένη απαρτία. Δεν την είχε και θα γίνει διανομή του 10% των κερδών. Μέτοχος ή μέτοχοι με 4,316 εκατ. μετοχές καταψήφισε (-αν) όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Καταψήφισε και τη μη διανομή μερίσματος και τη διανομή του 10%. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 20,3% του συνόλου. Προφανώς και πρόκειται για την Ελένη Κορδέλλου, η οποία με βάση την τελευταία ενημέρωση στις 30 Νοεμβρίου 2021 κατείχε 4,405 εκατ. μετοχές ή 20,758%. Τα κέρδη εταιρείας στη χρήση ήταν 4,339 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι θα δώσει 434 χιλ. ευρώ ή 0,02 ευρώ ανά μετοχή αν κάναμε σωστά τους υπολογισμού.

INTRAKAT: Γίνεται η γενική συνέλευση και πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν τοποθετήσεις για όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα. Η μετοχή προσπαθεί να κινηθεί ανοδικά. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως υπάρχει ένα στοίχημα στο τραπέζι που μπορεί να πάρει κάποιος. Αν δηλαδή πιστεύει πως μπορεί να γίνει τελικά δημόσια πρόταση, η απόδοση είναι αξιόλογη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης