Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός αξιωματούχος αποκαλύπτει: Η Ρωσία προετοιμάζεται για μία σαρωτική επιχείρηση, τύπου «σοκ και δέος»

Ουκρανός αξιωματούχος αποκαλύπτει: Η Ρωσία προετοιμάζεται για μία σαρωτική επιχείρηση, τύπου «σοκ και δέος»
Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το επόμενο στάδιο της επίθεσης, δηλώνει Ουκρανός αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο της επίθεσής της στην Ουκρανία, δήλωσε ουκρανός στρατιωτικός αξιωματούχος, αφού η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της θα εντείνουν τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις σε «όλες τις επιχειρησιακές περιοχές».
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πόλεις σε επιδρομές που σύμφωνα με το Κίεβο έχουν σκοτώσει δεκάδες τις τελευταίες ημέρες.
«Δεν είναι μόνο πυραυλικές επιθέσεις από αέρος και θάλασσα», δήλωσε ο Vadym Skibitskyi, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών.
«Μπορούμε να δούμε βομβαρδισμούς σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου. Υπάρχει ενεργή χρήση τακτικής αεροπορίας και επιθετικών ελικοπτέρων.
«Υπάρχει πράγματι μια ενεργοποίηση του εχθρού σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου...
Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το επόμενο στάδιο της επίθεσης».

Η μάχη για το Slovyansk

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι η Ρωσία φαίνεται να ανασυντάσσει μονάδες για μια επίθεση προς το Slovyansk,, μια συμβολικά σημαντική πόλη που κατέχει η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Donetsk, σύμφωνα με το Reuters.
Η Ουκρανία αναφέρει ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς αστικών περιοχών τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς ο πόλεμος που ξεκίνησε από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir στις 24 Φεβρουαρίου εντείνεται.
Ρουκέτες έπληξαν τη βορειοανατολική πόλη Chuhuiv στην περιοχή Kharkiv το βράδυ της Παρασκευής (15/7), σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων μια 70χρονη και τραυματίζοντας άλλους τρεις, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Synehubov.
Στα νότια, περισσότεροι από 50 ρωσικοί πύραυλοι Grad έπληξαν την πόλη Nikopol στον ποταμό Dnipro, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρέθηκαν στα ερείπια, δήλωσε ο κυβερνήτης Valentyn Reznichenko.
Η Μόσχα, η οποία αποκαλεί την εισβολή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί όπλα υψηλής ακρίβειας για να πλήξει τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας και να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια.
Έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει αμάχους.

Ένταση των επιχειρήσεων

Το Κίεβο και η Δύση υποστηρίζουν ότι η σύγκρουση είναι μια απρόκλητη προσπάθεια ανακατάληψης μιας χώρας που απελευθερώθηκε από την κυριαρχία της Μόσχας με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu διέταξε τις στρατιωτικές μονάδες να εντείνουν τις επιχειρήσεις για να αποτρέψουν τα ουκρανικά πλήγματα στην ανατολική Ουκρανία και σε άλλες περιοχές που κατέχει η Ρωσία, όπου όπως είπε, ότι το Κίεβο μπορεί να πλήξει μη στρατιωτικές υποδομές ή κατοίκους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Οι παρατηρήσεις του φάνηκαν να είναι μια άμεση απάντηση σε αυτό που λέει το Κίεβο ότι είναι μια σειρά επιτυχημένων επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν σε 30 ρωσικούς κόμβους υλικοτεχνικής υποστήριξης και πυρομαχικών, χρησιμοποιώντας πολλά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης που προμήθευσε πρόσφατα η Δύση.
Τα πλήγματα προκαλούν όλεθρο στις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και έχουν μειώσει σημαντικά την επιθετική ικανότητα της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/7) εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης