Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Πυρά» στην κυβέρνηση Johnson για απάθεια στο επικείμενο κύμα καύσωνα

Βρετανία: «Πυρά» στην κυβέρνηση Johnson για απάθεια στο επικείμενο κύμα καύσωνα
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Dominic Raab εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πρόβλεψη ότι η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου
Σχετικά Άρθρα

H βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν παίρνει στα σοβαρά το κύμα καύσωνα που αναμένεται ότι θα πλήξει από τη Δευτέρα (18/7) το Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσουν στον θάνατο ανθρώπων.
Το Σάββατο (16/7), ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Boris Johnson δεν πήγε στη συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων , καθώς βρισκόταν στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Dominic Raab εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πρόβλεψη ότι η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά στα χρονικά, στην Αγγλία.
«Φυσικά, ακούμε τις λογικές συμβουλές: να ενυδατωνόμαστε, να αποφεύγουμε τον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και να βάζουμε αντηλιακό, τέτοιου είδους πράγματα», είπε στο Sky News, προσθέτοντας:
«Όμως, πρέπει να επωφεληθούμε από τον ήλιο», διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τη ζέστη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουν τα σχολεία.

Οργή για τα σχόλια

Τα σχόλια αυτά εξόργισαν τους επαγγελματίες υγείας και τους μετεωρολόγους.
«Δεν πρόκειται για μια ωραία, ηλιόλουστη μέρα, όπου θα βάλουμε λίγο αντηλιακό, θα βγούμε έξω και θα πάμε για κολύμπι ή για φαγητό.
Πρόκειται για σοβαρό καύσωνα που θα μπορούσε, σε τελική ανάλυση, να σκοτώσει ανθρώπους επειδή θα είναι πολύ έντονος.
Δεν είμαστε εξοπλισμένοι για τέτοιου είδους ζέστη σε αυτή τη χώρα», προειδοποίησε η υπεύθυνη του Κολεγίου Παραϊατρικών Επαγγελμάτων.
Ο υπουργός Μεταφορών ζήτησε να μην υπάρξουν «σοβαρά προβλήματα» στις μεταφορές ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου συμβούλευσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο εάν είναι «απόλυτη ανάγκη».
Η μετεωρολογική υπηρεσία Met Office έχει εκδώσει για πρώτη φορά «κόκκινο συναγερμό» για ακραία ζέστη την Δευτέρα και την Τρίτη.
Η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς στο Λονδίνο.
Το απόλυτο ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάγεται στις 25 Ιουλίου 2019 και ήταν οι 38,7 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στον Βοτανικό Κήπο του Κέμπριτζ.
Οι υπηρεσίες μεταφοράς ασθενών έχουν τεθεί σε συναγερμό και πολλά σχολεία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν κλειστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης