Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η πιο δύσκολη χρονιά η φετινή για την Πλαστικά Κρήτης αλλά τα μεγέθη κρατάνε

tags :
Η πιο δύσκολη χρονιά η φετινή για την Πλαστικά Κρήτης αλλά τα μεγέθη κρατάνε
Στο εξάμηνο όπως είπε η διοίκηση ο όγκος των πωλήσεων είναι χαμηλότερος κατά 5,7% αλλά οι πωλήσεις είναι βελτιωμένες λόγω των ανατιμήσεων στα 231,4 εκατ. ευρώ από 192,6 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Από τις πιο δύσκολες χρονιές που έχει βιώσει είναι η φετινή για τη διοίκηση της Πλαστικά Κρήτης όπως ειπώθηκε στη γενική συνέλευση. Ωστόσο, τα αποτελέσματα εξαμήνου δείχνουν εξαιρετικές αντοχές, με τη διοίκηση ωστόσο να περιμένει μία μείωση EBITDA 7-10% στο σύνολο της χρήσης.
Αρχικά η εταιρεία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα στο εργοστάσιο στην Κρήτη που στοίχησε τελικά 2 εκατ. ευρώ κέρδη και την ανάγκασε να στέλνει παραγγελίες ακόμα και στη Γαλλία.
Όμως τώρα το πρόβλημα έχει λυθεί και το προϊόν βγαίνει καλύτερο από πριν.
Το δεύτερο θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν ο πόλεμος και την αδυναμία να πάνε πρώτες ύλες στη Ρωσία.
Αναγκάστηκε να ακολουθήσει διάφορες διαδρομές αλλά τώρα έχει βρει τα πατήματά της και είναι στο 75% της δραστηριότητες που είχε πριν.
Υπήρχε επίσης η πανδημία στην Κίνα και ο τρόπος αντιμετώπισης, όπου για παράδειγμα οι οδηγοί των φορτηγών δεν επιτρεπόταν να βγουν από το φορτηγό ούτε για την ανάγκη τους, ενώ οι εργαζόμενοι έμεναν δίπλα στο εργοστάσιο και δεν πήγαιναν σπίτια τους.
Αναφορικά με το εργοστάσιο στην Κίνα ο όμιλος σχεδιάζει επένδυση 24 εκατ. ευρώ.
Στο εξάμηνο όπως είπε η διοίκηση ο όγκος των πωλήσεων είναι χαμηλότερος κατά 5,7% αλλά οι πωλήσεις είναι βελτιωμένες λόγω των ανατιμήσεων στα 231,4 εκατ. ευρώ από 192,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν μόλις στα 34 εκατ. ευρώ από 35 εκατ. ευρώ.
Η Γενική Συνέλευση έδωσε το πράσινο φως για επιστροφή κεφαλαίου 0,45 ευρώ ανά μετοχή. 
Σημειώνεται πως η αποτίμηση ανέρχεται μόλις στα 402 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος στη χρήση 2021 είχε δημοσιεύσει καθαρά κέρδη 52,9 εκατ. ευρώ από 46,2 εκατ. ευρώ το 2020 και είχε αρνητικό καθαρό δανεισμό 55,7 εκατ. ευρώ.
PlastikaKritis.jpg
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης