Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πώς η Pfizer σημείωσε τρελά κέρδη από την πανδημία με άχρηστα προϊόντα όπως τα εμβόλια εκμεταλλευόμενη δεσπόζουσα θέση

Πώς η Pfizer σημείωσε τρελά κέρδη από την πανδημία με άχρηστα προϊόντα όπως τα εμβόλια εκμεταλλευόμενη δεσπόζουσα θέση
Τεράστια κέρδη αποκομίζει η Pfizer από άχρηστα προϊόντα

H αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Pfizer σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη εκμεταλλευόμενη την δεσπόζουσα θέση της στην υπόθεση πανδημία.
Η πανδημία COVID-19 ήταν ένα πραγματικό όφελος για την Pfizer.
Όχι μόνο έχει διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα της Pfizer, αλλά έχει επίσης δώσει στην φαρμακευτική εταιρία προνομιακή θέση στον καθορισμό της πολιτικής για την υγεία των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών στον κόσμο.
Τα έσοδα της Pfizer το 2021 ήταν 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια - περίπου διπλάσια από το 2020 - και η αντιμετώπιση του Covid 19 αντιπροσώπευε 36,78 δισεκατομμύρια δολάρια δηλαδή το 45% των συνολικών εσόδων.
Το εμβόλιο για τον Covid 19 της Pfizer κυριαρχεί στο 70% των αγορών των ΗΠΑ και της Ευρώπης και το Paxlovid, το φάρμακο για τον Covid 19, έχει γίνει μια τυπική θεραπευτική επιλογή στα νοσοκομεία.
Και όλα αυτά παρά τα ευρήματα που δείχνουν ότι ο εμβολιασμός δεν αποτρέπει τη μόλυνση ή τη μετάδοση και ότι το Paxlovid έχει αποδειχθεί αδύναμο έναντι των μεταλλάξεων.

Μόνο οι ΗΠΑ είχαν πετάξει 82,2 εκατομμύρια ληγμένες δόσεις του εμβολίου για τον covid 19 έως τα μέσα Μαΐου 2022, ωστόσο η κυβέρνηση Biden ζήτησε άλλες 105 εκατομμύρια δόσεις στα τέλη Ιουνίου 2022 για νέο γύρο ενισχυτικών εμβολιασμών που θα κοστίσει στους φορολογούμενους 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια
Επίσης τα συμβόλαια της Pfizer είναι σχεδόν αποκλειστικά υπέρ της Pfizer.
Έχουν εγγυημένη πληρωμή, ενώ η Pfizer δεν έχει καμία οικονομική ευθύνη για παρενέργειες ή και θανάτους, και το εντυπωσιακό όλα αυτά ισχύουν ακόμη και αν κριθούν ένοχοι για απάτη

Σύμφωνα με το Kaiser Health News (KHN), η πανδημία COVID-19 ήταν ένα πραγματικό σοκ κερδών για την Pfizer.
Όχι μόνο απέφερε «υπερβολικά οφέλη» όσον αφορά τα κέρδη, αλλά «έδωσε επίσης την δυνατότητα να καθορίζει η Pfizer την πολιτική υγείας των ΗΠΑ».

«Βάσει εσωτερικής έρευνας, τα στελέχη της Pfizer ανακοινώνουν συχνά το επόμενο στάδιο στη μάχη κατά της πανδημίας προτού οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προλάβουν να μελετήσουν το θέμα, ενοχλώντας πολλούς ειδικούς στον ιατρικό τομέα και αφήνοντας μετέωρους τους ασθενείς»

«Όταν το 2021 ο Bourla ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer πρότεινε ότι θα χρειαζόταν σύντομα μια αναμνηστική δόση, αργότερα ακολούθησαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας των ΗΠΑ… φαινόταν δηλαδή η Pfizer να καθορίζει το παιχνίδι διαχείρισης της πανδημίας.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες και επιστήμονες δημόσιας υγείας ανησυχούν ότι αυτές οι αποφάσεις ήταν βιαστικές, σημειώνοντας, για παράδειγμα, ότι αν και οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων mRNA που παράγονται από τη Moderna και την Pfizer-BioNTech βελτιώνουν αρχικά την προστασία, γενικά δεν διαρκούν και πλήθος μελετών έχουν αποδείξει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων καταρρέει.

Από τον Ιανουάριο 2022, ο Bourla λέει ότι οι ενήλικες των ΗΠΑ πιθανότατα θα χρειαστούν ετήσιες αναμνηστικές δόσεις και ανώτεροι αξιωματούχοι της FDA δήλωσαν….τον Απρίλιο ότι συμφωνούν…
Η δύναμη της εταιρείας ανησυχεί ορισμένους ειδικούς στα εμβόλια, οι οποίοι βλέπουν την αυξανόμενη επιρροή της Pfizer στην λήψη ιατρικών αποφάσεων.

Όταν ο Πρόεδρος Biden τον Σεπτέμβριο του 2021 προέτρεψε τους αμερικανούς να λάβουν ενισχυτικές δόσεις —λίγο αφότου τα είχε συστήσει ο Bourla ο διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας… και θιασώτης των εμβολίων αναρωτήθηκε, «πού είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι εάν είστε κάτω από 50 ετών κινδυνεύετε από τον covid 19;»
«Οι φαρμακευτικές εταιρείες ενεργούν σαν φορείς δημόσιας υγείας».

Το γεγονός ότι ένας θιασώτης των εμβολίων όπως ο ο διευθυντής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εμβολίων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας - διαβόητος επειδή ισχυρίζεται ότι ένα μωρό μπορεί να ανεχθεί με ασφάλεια 10.000 εμβόλια ταυτόχρονα - αμφισβητεί και αντεπιτίθεται στην επιρροή της Pfizer στην πολιτική υγείας αποκαλύπτει πόσο ανήθικο και δυνητικά επικίνδυνο είναι.

Τεράστια κέρδη αποκομίζει η Pfizer από άχρηστα προϊόντα

Τα έσοδα της Pfizer το 2021 ήταν 81,3 δισεκατομμύρια δολάρια — περίπου διπλάσια από αυτό του 2020 — και για την πανδημία αφορούσαν 36,78 δισεκατομμύρια δολάρια.
Για σύγκριση, το Lipitor, το προιόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Pfizer, παράγει έσοδα περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ το εμβόλιο στρεπτόκοκκου, Prevnar 13 καταγράφει 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Τα εμβόλια τύπου mRNA κατά του Covid 19 κυριαρχεί πλέον στο 70% των αγορών των ΗΠΑ και της Ευρώπης και το Paxlovid, το φάρμακο της Pfizer, έχει γίνει μια τυπική επιλογή θεραπείας στα νοσοκομεία.
Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το Paxlovid (μολνουπιραβίρη) προκαλεί σοβαρές μεταλλάξεις και ο covid 19 επανεμφανίζεται δυναμικότερος.

Σε ένα ορθολογικό σενάριο, αυτό το εύρημα θα είχε υποχρεώσει την Pfizer να σταματήσει την διάθεση του Paxlovid αλλά αυτό δεν συνέβη.
Στις 24 Μαΐου 2022, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενώ προειδοποιούν ότι το Paxlovid σχετίζεται με «επαναλαμβανόμενο COVID-19 αναφέρει τα εξής:
«Το Paxlovid συνεχίζει να συνιστάται για θεραπεία πρώιμου σταδίου του ήπιου έως μέτριου COVID-19 σε άτομα υψηλού κινδύνου για να αποτραπεί η σοβαρή νόσος».

Ένα στέλεχος της Pfizer εστίασε στις αναφορές για την αποτυχία του Paxlovid, αλλά τις μετέτρεψε σε «καλά νέα» για τους επενδυτές, καθώς οι ασθενείς μπορεί να χρειάζονται πολλαπλά σχήματα θεραπείας.
Προφανώς, ο στόχος έχει μετατοπιστεί εδώ και πολύ καιρό από τη βοήθεια των ανθρώπων στο πως η Pfizer θα επιτύχει περισσότερα κέρδη.

Ομοίως, ενώ το εμβόλιο για το Covid 19 της Pfizer σαφώς δεν αποτρέπει τη μόλυνση ή την εξάπλωση, και οι Αμερικανοί απορρίπτουν τον εμβολιασμό - 82,2 εκατομμύρια δόσεις είχαν λήξει και είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια μέχρι τα μέσα Μαΐου 2022 - η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει και παρήγγειλε άλλες 105 εκατομμύρια δόσεις στα τέλη Ιουνίου 2022 με στόχο ενισχυτικές δόσεις το Φθινόπωρο του 2022 και όλα αυτά έχουν κοστίσει 3,2 δισεκ. δολάρια για τους φορολογούμενους.
Οι ΗΠΑ πληρώνουν στην πραγματικότητα περίπου 50% περισσότερο για καθένα μια από τις ενισχυτικές δόσεις ή 30,47 δολάρια ανά δόση σε σύγκριση με 19,50 δολάρια ανά δόση που καταβλήθηκαν για τις πρώτες 100 εκατομμύρια δόσεις.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης υποσχεθεί να αγοράσει άλλα 20 εκατομμύρια φάρμακα Paxlovid, με εκπληκτικό κόστος 530 δολάρια ανά θεραπεία 5 ημερών.
Βασικά, η Pfizer ανταμείβεται οικονομικά για την παραγωγή προϊόντων που είναι άχρηστα στην καλύτερη περίπτωση και επικίνδυνα στη χειρότερη.
Ουσιαστικά άλλα 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ στην Pfizer.

Οι μελλοντικές ενισχυτικές δόσεις δεν θα υποβληθούν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους

Είναι εντυπωσιακό αλλά η Pfizer πρότεινε να παρακάμψουν τις δοκιμές σε ανθρώπους για να επιταχύνουν τις διαδικασίες.
Είναι σκέτη τρέλα, αλλά ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ο FDA έχει ήδη συμφωνήσει κρυφά να αποδεχθεί αυτό το έκτρωμα.

Πώς αυτό το πονηρό σχέδιο, γνωστό ως «Μελλοντικό Πλαίσιο», υιοθετήθηκε από το FDA χωρίς επίσημη αξιολόγηση, εξηγείται από τον Toby Rogers,— ένα οικονομολόγο που ερευνά θέματα ρυθμιστικών αρχών αλλά και την διαφθορά της Big Pharma.
Προφανώς ο αμερικανικός FDA παρέκαμψε τις ψηφοφορίες για να μην απορριφθεί το αίτημα της Pfizer.

Χώρες σε ομηρεία κραρούνται για λύτρα

Το 2021, ήρθαν στο φως μυστικές λεπτομέρειες των συμβάσεων της Pfizer, δείχνοντας ότι ουσιαστικά κρατούν χώρες ομήρους αδιαπραγμάτευτων απαιτήσεων για πλήρη πληρωμή και απαλλαγή από νομικές ευθύνες.
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας ανέφερε ότι η Pfizer απαιτούσε από τις χώρες να προσκομίσουν κρατικά περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση για τις αναμενόμενες αγωγές από τις παρενέργειες από εμβόλια για τον covid 19.

Αρκετές χώρες, όπως η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Περού, συμφώνησαν σε αυτό το αίτημα, θέτοντας ως εγγύηση τραπεζικά αποθεματικά, στρατιωτικές βάσεις και κτίρια πρεσβειών.
Εν ολίγοις, αυτές οι κυβερνήσεις εγγυώνται ότι η Pfizer θα αποζημιωθεί για τυχόν έξοδα που προκύπτουν από μηνύσεις για παρενέργειες εναντίον της, επομένως η εταιρεία δεν θα χάσει ούτε δολάριο εάν το εμβόλιο έχει παφρενέργειες.
Συγκλονίζει το γεγονός ότι αυτοί οι όροι είναι δεσμευτικοί ακόμα κι αν αυτοί οι παρενέργειες είναι αποτέλεσμα αμελών εταιρικών πρακτικών ή απάτης!

Τον Οκτώβριο του 2021, το Public Citizen δημοσίευσε τα μυστικά συμβόλαια μεταξύ της Pfizer και της Αλβανίας, της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Χιλής, της Δομινικανής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Περού, των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκαλύπτοντας περαιτέρω τον βαθμό στον οποίο αυτές οι χώρες παρέδωσαν εξουσία στην Pfizer.
Σχεδόν σε όλα τα σενάρια, τα συμφέροντα της Pfizer προηγούνται και έπονται τα συμφέροντα των κοινωνιών.

Για παράδειγμα, τα κράτη που αγοράζουν τα εμβόλια πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ενώ η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των εμβολίων αμφισβητούνται, ωστόσο θα αποζημιώσουν την Pfizer έναντι οποιασδήποτε οικονομικής ευθύνης.

Ακόμα κι αν η Pfizer τελικά καταδικαστεί για απάτη στις ΗΠΑ και χάσει όλη την προστασία για τα εμβόλια κατά του COVID αυτή η απόφαση δεν θα επηρεάσει τα ξένα συμβόλαια.
Αυτές οι χώρες πούλησαν τις ψυχές τους στην Pfizer και δεν έχουν καμία απολύτως δυνατότητα παρά να πληρώσουν ακόμα κι αν τα εμβόλια σκοτώσουν τους πάντες.

Οι συμβάσεις για τουλάχιστον τέσσερις χώρες διασφαλίζουν επίσης τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Pfizer, ακόμη και αν διαπιστωθεί ότι η εταιρεία έχει κλέψει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων.
Όπως εξηγεί το Public Citizen:
«Για παράδειγμα, εάν ένας άλλος κατασκευαστής εμβολίων μηνύσει την Pfizer για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Κολομβία, η σύμβαση απαιτεί από την κολομβιανή κυβέρνηση να πληρώσει το λογαριασμό.
Η Pfizer λέει επίσης ρητά ότι δεν εγγυάται ότι το προϊόν της δεν παραβιάζει θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η Pfizer δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτές τις συμβάσεις για πιθανή παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Εξίσου σοκαριστικό είναι ότι οι χώρες αναγκάζονται να συνεχίσουν τις παραγγελίες εμβολίων ακόμη και αν προκύψουν άλλα φάρμακα ή θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν τον COVID-19.
Είναι λοιπόν περίεργο που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν καταστείλει τη χρήση άλλων αποτελεσματικών φαρμάκων;

Εάν επιτρεπόταν η χρήση άλλων φαρμάκων και μπορούσε να αποδειχθεί ότι λειτουργούν, τα εμβόλια για τον COVID θα ήταν εντελώς περιττά και η εξουσιοδότηση χρήσης έκτακτης ανάγκης θα εξαφανιζόταν, ωστόσο οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για να αγοράσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις.

Η Pfizer λειτουργεί ως εγκληματίας

Το γεγονός ότι η Pfizer συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας πριν διαπράξει το έγκλημα… δεν προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της.
Η Pfizer, έχει μηνυθεί πολλές φορές για ανήθικη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων ανήθικων δοκιμών φαρμάκων και παράνομων πρακτικών marketing.
Σε εργασία του το 2010, ο Robert G. Evans, Ph.D., Ομότιμος Καθηγητής στο Vancouver School of Economics, περιέγραψε την Pfizer ως «συνήθη παραβάτη», που εμπλέκεται επίμονα σε παράνομες και διεφθαρμένες πρακτικές»

Μόνο μεταξύ 2002 και 2010, στην Pfizer και στις θυγατρικές της επιβλήθηκαν πρόστιμα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι επαναλαμβανόμενοι εγκληματίες.

Το 2011, η Pfizer συμφώνησε να πληρώσει άλλα 14,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει ομοσπονδιακές κατηγορίες για παράνομο marketing και το 2014 διευθέτησαν ομοσπονδιακές κατηγορίες σχετικά με ακατάλληλη εμπορία του φαρμάκου μεταμόσχευσης νεφρού Rapamune ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων και 75 εκατ. δολάρια σε διακανονισμούς για την δοκιμή ενός νέου αντιβιοτικού ευρέος φάσματος σε βαρέως άρρωστα παιδιά της Νιγηρίας.

Όπως αναφέρει ο Independent η Pfizer έστειλε μια ομάδα γιατρών στη Νιγηρία εν μέσω επιδημίας μηνιγγίτιδας.
Για δύο εβδομάδες, η ομάδα στήθηκε ακριβώς δίπλα σε έναν ιατρικό σταθμό που διοικείται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και άρχισε να χορηγεί το πειραματικό φάρμακο, Trovan.
Από τα 200 παιδιά που επιλέχθηκαν, τα μισά πήραν το πειραματικό φάρμακο και τα άλλα μισά το ήδη εγκεκριμένο αντιβιοτικό Rocephin.

Έντεκα από τα παιδιά που υποβλήθηκαν σε θεραπεία από την ομάδα της Pfizer πέθαναν και πολλά άλλα υπέστησαν παρενέργειες όπως εγκεφαλική βλάβη και ανεπάρκεια οργάνων.
Η Pfizer αρνήθηκε ότι έκανε λάθος.
Σύμφωνα με την εταιρεία, μόνο πέντε από τα παιδιά που έλαβαν Trovan πέθαναν, σε σύγκριση με έξι που έλαβαν Rocephin, επομένως δεν έφταιγε το φάρμακο τους.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είπαν ποτέ στους γονείς ότι τα παιδιά τους λάμβαναν ένα πειραματικό φάρμακο.
Επιπλέον, ενώ η Pfizer συνέταξε μια επιστολή αδειοδότησης από μια νιγηριανή επιτροπή δεοντολογίας, η επιστολή αποδείχθηκε ότι είχε αναδρομική ισχύει.
Η ίδια η επιτροπή δεοντολογίας συγκροτήθηκε μόλις ένα χρόνο μετά τη διεξαγωγή της δίκης.
Το ιστορικό της Pfizer περιλαμβάνει επίσης δωροδοκίες, περιβαλλοντικές παραβιάσεις, παραβιάσεις στην εργασία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Λύκοι με ρούχα προβάτου

Παρά το γεγονός ότι η Pfizer είναι μια από τις λιγότερο ηθικές εταιρείες φαρμάκων, μας λένε να τους εμπιστευόμαστε την ίδια τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Το 2014, η Pfizer αντιμετώπισε ένα κύμα αγωγών που την κατηγορούσαν ότι απέκρυψε γνωστές παρενέργειες του αντιχοληστερολικού φαρμάκου της Lipitor.
Εκείνη την εποχή, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε χιλιάδες υποθέσεις που ισχυρίζονταν ότι το φάρμακο προκάλεσε διαβήτη τύπου 2.

Όσον αφορά τα εμβόλια για τον COVID, οι ασθενείς με παρενέργειες και τα μέλη των οικογενειών όσων πέθαναν από τα εμβόλια δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν μήνυση για αποζημίωση, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τους προστατεύουν.
Εν τω μεταξύ, αυξανόμενα είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα εμβόλια για τον COVID καταστρέφουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού με την πάροδο του χρόνου και τα δεδομένα δοκιμών της ίδιας της Pfizer αποκαλύπτουν θανάτους και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος αξίζει περισσότερο τιμωρία - η Pfizer ή οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ο FDA και το CDC, που συμβαδίζουν μαζί τους και δεν κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν τις ζωές της κοινωνίας μας.
Σαφώς, εναπόκειται σε εμάς να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, επειδή οι λύκοι με ρούχα προβάτου κυβερνούν τη φουρνιά - αυτοί παίρνουν όλες τις αποφάσεις και οι αιχμαλωτισμένες υπηρεσίες απλώς κάνουν την προσφορά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης