Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ενοχλημένη η Τουρκία για τα F16 - Akar: Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όρια - Ελπίζουμε να επικρατήσει η κοινή λογική

tags :
Ενοχλημένη η Τουρκία για τα F16 - Akar: Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όρια - Ελπίζουμε να επικρατήσει η κοινή λογική
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι διόγκωσε το θέμα της αγοράς F-16 από την Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Την ενόχληση της για την τροπολογία των ΗΠΑ όσον αφορά τα F-16 εξέφρασε η Τουρκία δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar.
«Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όροι όπως “θα σου δώσω αυτό, αλλά δεν θα κάνεις εκείνο”. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική και θα βρεθεί μια σωστή λύση», επισήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα, ο ίδιος διεμήνυσε ότι «η διαδικασία συνεχίζεται» και ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα συνεχίσει τις εργασίες σε στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Βέλη και στην Ελλάδα

Μάλιστα, ο Akar δεν δίστασε να επιτεθεί στην Ελλάδα για το εμπόδιο αυτό στην αγορά F-16 από τις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι χώρα μας διόγκωσε το όλο θέμα «σε διαστάσεις που δεν μπορούν εξηγηθούν με βάση τους κανόνες των διεθνών σχέσεων».
«Με διάφορες πρωτοβουλίες, η Ελλάδα προσπαθεί να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις στρατιωτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ για την απόκτηση και τον εκσυγχρονισμό F-16», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Παράλληλα, ο Akar επιτέθηκε και στο «ελληνικό λόμπι» που έφερε την τροπολογία για το μπλόκο στην πώληση F-16, κατηγορώντας το για παραπληροφόρηση. Κάποια ομάδα νομοθετών έχει προκαλέσει προβλήματα με παραπληροφόρηση και χειρισμούς. Περιμένουμε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πέσουν σε αυτό το παιχνίδι» υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης