Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η ΔΕΗ στο +7% πρωταγωνίστησε λόγω της προσδοκίας για επανεκκίνηση του Nord Stream

tags :
Η ΔΕΗ στο +7% πρωταγωνίστησε λόγω της προσδοκίας για επανεκκίνηση του Nord Stream
Υπενθυμίζεται πως η αγορά περιμένει την έκτακτη γενική συνέλευση για την έγκριση του νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ στη σημερινή συνεδρίαση καθώς η είδηση για επανεκκίνηση του Nord Stream μείωσε τις ανησυχίες των επενδυτών και οδήγησε σήμερα το Χ.Α. στις 815 μονάδες.
Τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ η οποία ενισχύθηκε 6,86%, στα 5,45 ευρώ και με υψηλό ενδοσυνεδριακό στο 7,35%.
Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε 699 χιλ. τεμάχια και ήταν συγκριτικά με τις προηγούμενες συνεδριάσεις αυξημένος.
Η αποτίμηση της επιχείρησης επέστρεψε και πάλι πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η αγορά περιμένει την έκτακτη γενική συνέλευση για την έγκριση του νέου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.
Σημειώνεται επίσης πως πρόσφατα ο Γιώργος Στάσσης, CEO της ΔΕΗ είχε αναφέρει πως αν διακοπή η ροή του φυσικού αερίου της Ρωσίας θα παρατηρηθεί άνοδος των τιμών.
Η ΔΕΗ συγκεντρώνει αποθέματα λιγνίτη και βάζει σε λειτουργία τις λιγνιτικές μονάδες προκειμένου να αντιμετωπίσει το σενάριο διακοπής της ροής.

Υπάρχει σχέδιο για την ΔΕΗ…

Εδώ και καιρό μετά την απόλυτη επιτυχία πρόβλεψης για την ΔΕΗ όπου από τα 10,5 ευρώ υποχώρησε στα 4,74 ευρώ έναντι πρόβλεψης 4,80 ευρώ του bankingnews αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα… ανόδου για την μετοχή της ΔΕΗ επιστρατεύοντας το CVC και άλλα funds αλλά επαναγορές ιδίων μετοχών….
Μάλιστα ορισμένοι επιμένουν ότι θα μπορούσαμε να δούμε την μετοχή στην ζώνη των 6 με 6,20 ευρώ.
Η ΔΕΗ θα μπορούσε να φθάσει σε αυτά τα επίπεδα μόνο υπό τον όρο ότι η αναλαμπή που αναμένεται στο ελληνικό χρηματιστήριο σημειωθεί.
Καθώς σε περίπτωση συνέχιση της πτώσης είναι προφανές ότι αναιρείται αυτός ο σχεδιασμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης