Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 15 δισ. ευρώ το σχέδιο διάσωσης της Uniper - Κρατικοποίηση κατά 30% - Το πρώτο μεγάλο θύμα του ρωσικού ενεργειακού πολέμου

Στα 15 δισ. ευρώ το σχέδιο διάσωσης της Uniper - Κρατικοποίηση κατά 30% - Το πρώτο μεγάλο θύμα του ρωσικού ενεργειακού πολέμου
Η Uniper διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα
Σχετικά Άρθρα

Στα 15 δισ. ευρώ ανέρχεται η συμφωνία διάσωσης της γερμανικής ενεργειακής εταιρείας Uniper, που πλέον είναι το πρώτο μεγάλο θύμα του ενεργειακού πολέμου που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, ανακοίνωσε -κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου- ότι η Γερμανία θα πάρει μερίδιο 30% της εταιρείας.
Η Uniper, η πρώτη στη Γερμανία που σήμανε συναγερμό για τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης των λογαριασμών ενέργειας, υπέβαλε αίτημα για διάσωση στη γερμανική κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στη Γερμανία, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω των πολύ μειωμένων ροών από τη Ρωσία, εξέλιξη που έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη.

H ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση της, η Fortum (μητρική της Uniper) αναφέρει ότι η Uniper και η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησαν σε ένα «συνολικό πακέτο σταθεροποίησης» για την παροχή οικονομικής ανακούφισης.
«Οι δραστηριότητες εμπορίας φυσικού αερίου της Uniper είναι κρίσιμες για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης