Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από τη Ρωσία - Μείωση επιτοκίων στο 8% από 9,5% - Το ρούβλι στα 57,7 δολ.

Έκπληξη από τη Ρωσία - Μείωση επιτοκίων στο 8% από 9,5% - Το ρούβλι στα 57,7 δολ.
Η πέμπτη συνεχόμενη μείωση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι
Σε επίπεδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, χαλαρώνοντας τη νομισματική πολιτική περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν, καθώς αντιμετωπίζει τους κινδύνους για τον πληθωρισμό και την οικονομία από τις κυρώσεις της Δύσης, λόγω της εισβολής της Ρωσίας.
Η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια στο 8% από 9,5%, ενώ θα εξετάσει περαιτέρω μειώσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η πέμπτη συνεχόμενη μείωση ήταν μεγαλύτερη από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, σε έρευνα του Bloomberg.
Μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, το ρούβλι υποχωρούσε 1,9% έναντι του δολαρίου στα 57,74 και έναντι του ευρώ κατά 1% στα 57,79.

«Η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την ανάγκη μείωσης των βασικών επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του 2022», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
«Προφανώς η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε να ενεργήσει πιο επιθετικά από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως, καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από ό,τι στις προβλέψεις», δήλωσαν αναλυτές της Promsvyazbank.
Ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 15,5% στις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα, υποβαθμίζοντας την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό για το 2022 στο 12-15% από την προηγούμενη εκτίμησή της στο 14-17%.
Επανέλαβε την προσδοκία της ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρεί στον στόχο του 4% το 2024.
Ο υψηλός πληθωρισμός μειώνει το βιοτικό επίπεδο και είναι για χρόνια ένα από τα κύρια προβλήματα των Ρώσων, αλλά η οικονομία χρειάζεται τόνωση με τη μορφή φθηνότερης πίστωσης για να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των σαρωτικών κυρώσεων της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης