Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στα τέλη της εβδομάδας το Fuel Pass 2 – Μεγάλο πρόβλημα ο πληθωρισμός

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Στα τέλη της εβδομάδας το Fuel Pass 2 – Μεγάλο πρόβλημα ο πληθωρισμός
Καλύπτονται τα 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα είπε ο κ.Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

Στα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αναφέροντας πως το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι το fuel pass 2 καλύπτει περισσότερα οχήματα (3,1 εκατ. οχήματα από 3,5 σύνολο) και όπως είπε υπολογίζει ότι θα κάνουν χρήση της επιδότησης μεγαλύτερο ποσοστό δικαιούχων, σε σχέση με το πρώτο Fuel Pass.

Στα 6 δις ευρώ τα μέτρα για ρεύμα, αέριο

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ότι η βοήθεια της Πολιτείας για το ρεύμα και το αέριο ανέρχεται στα 6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως είπε, ένα κομμάτι από το ποσό αυτό θα προέρχεται από τον εθνικό προϋπολογισμό, ένα άλλο από το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και ένα τρίτο από τη φορολόγηση των υπερκερδών.
«Έχουν γίνει και ακραία σενάρια για το φυσικό αέριο σε περίπτωση που κλείσει τελείως η στρόφιγγα από τη Ρωσία» είπε ο κ.Σταϊκούρας.

Ενθαρρυντικές οι εισπράξεις

Αναφερόμενος στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ο κ.Σταϊκούρας υπογράμμισε πως τα μηνύματα είναι θετικά.
«Οι εισπράξεις πάνε ενθαρρυντικά, το καράβι της ελληνικής οικονομίας πηγαίνει σε ασφαλές λιμάνι: Υψηλή ανάπτυξη, ρεκόρ επενδύσεων και φέτος, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με διψήφιο ποσοστό επενδύσεων, μείωση τις ανεργίας, και διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού» είπε ο κ.Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η άνοδος του πληθωρισμού.

Φορολογική συνέπεια

Επιπλέον, ο κ.Σταϊκούρας επισήμανε πως οι πολίτες δείχνουν συνέπεια στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
«Έχουν πληρώσει το 50% του ΕΝΦΙΑ, με μείωση καταθέσεων το μήνα Μάιο.
Από τα 1,9 δις ευρώ που είναι σε δόσεις για το φόρο εισοδήματος, έχουμε εισπράξει το ένα τρίτο.
Αυτή η κυβέρνηση μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές με αποτέλεσμα να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα τις οφειλές τους παρά τον υψηλό πληθωρισμό.
Δεν είμαστε η χώρα που δίνει επιδόματα, είμαστε η χώρα των μειώσεων των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης