Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Όσοι είναι πάνω από 70 ετών να κάνουν την 4η δόση – Μειωμένα κατά 20% τα κρούσματα

Μαγιορκίνης: Όσοι είναι πάνω από 70 ετών να κάνουν την 4η δόση – Μειωμένα κατά 20% τα κρούσματα
Η έξαρση του κορωνοϊού οφείλεται κυρίως στις μεταλλάξεις Omicron 4 και 5 είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως όσοι είναι πάνω από 70 ετών θα πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου διατύπωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ.Μαγιορκίνης είπε πως «στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα παρουσιάσει μείωση, γύρω το 15% με 20% πιο κάτω».
«Εισερχόμαστε στην φάση της συρρίκνωσης, γεγονός που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες γιατί έχει πέσει ο δείκτης της μεταδοτικότητας.
Αυτό θα φέρει και επιπέδωση στις διασωληνώσεις, με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά τις 150» υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης, ο οποίος απέδωσε την έκρηξη των κρουσμάτων στις μεταλλάξεις 04 και 05 που έχουν δημιουργηθεί».

Να εμβολιαστούν οι άνω των 70

«Όσοι είναι πάνω από 70 ετών, πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου τώρα, γιατί μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 98% », τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέφερε ότι για τους πολίτες που τους ταλαιπωρούν επί μακρόν τα συμπτώματα της νόσησης υπάρχουν τα ιατρεία «long covid», όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης