Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της ΕΧΑΕ

tags :
Πως είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της ΕΧΑΕ
Καταλύτης για τη μετοχή μία πιθανή επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

Πωλήσεις 19,6 εκατ. ευρώ από 18,4 εκατ. ευρώ δημοσίευση η ΕΧΑΕ στο πρώτο εξάμηνο ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 5,4 εκατ. ευρώ από 5,1 εκατ. ευρώ πέρυσι και ωφελήθηκαν από επιστροφή φόρου περίπου 600 χιλ. ευρώ.
Κοντά στις εκτιμήσεις της Eurobank Equities ήταν τα αποτελέσματα με τα έσοδα να είναι πολύ κοντά στην εκτίμησή της τα 9,7 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά έξοδα ήταν λίγο υψηλότερα.
Κοντά στις εκτιμήσεις σημειώνει πως ήταν και η Beta και τονίζει πως επηρεάστηκαν από τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα τα οποία όμως αντισταθμίστηκαν από τη χαμηλότερη φορολογία.
Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ίσης απόδοσης με τιμή στόχο τα 5,1 εκατ. ευρώ.
Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα είναι σημαντικό καθώς οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη και την επενδυτική βαθμίδα δεν έχουν ενσωματωθεί στην τιμή της μετοχής.
Η Euroxx κάνει λόγo για αδύναμη λειτουργική πορεία στο δεύτερο τρίμηνο λόγω και του χαμηλότερου τζίρου αλλά και την επίπτωση των μισθών και άλλων λειτουργικών εξόδων.
Ωστόσο, αναφέρει πως σε αυτό το μακροοικονομικό περιβάλλον της αρέσει η ΕΧΑΕ καθώς ο ισολογισμός είναι υγιής και έχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές, οι οποίες αφήνουν περιθώρια για γενναιόδωρες επιστροφές σημαντικά υψηλότερες των ομοειδών του εξωτερικού.
Επιπλέον, μία πιθανή επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές παραμένει θετικός καταλύτης κατά την άποψή της.
Η αποτίμηση δείχνει πως η μετοχή παίζει με EV/EBITDA 7,6 φορές για το 2022 σημαντικά χαμηλότερα από το μέσο ιστορικό όρο που είναι στις 14,1 φορές.
Η διοίκηση θα ενημερώσει σήμερα τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης