Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν τα πιο ισχυρά διαβατήρια - Η θέση της Ελλάδας

Ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν τα πιο ισχυρά διαβατήρια - Η θέση της Ελλάδας
Η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τα πιο ισχυρά διαβατήρια της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Henley Passport Index

Η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τα πιο ισχυρά διαβατήρια της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Henley Passport Index.
Το διαβατήριο της Γερμανίας έχει μετακινηθεί από τη δεύτερη στην τρίτη θέση, στον Henley Passport Index.
Ο δείκτης κατατάσσει τα διαβατήρια των χωρών παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των προορισμών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι του χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν αίτηση για βίζα αρχικά, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα από την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).
Ενώ προηγουμένως η Γερμανία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκονταν στη δεύτερη θέση στον δείκτη, τώρα μοιράζεται την τρίτη θέση με την Ισπανία.
Τα διαβατήρια και των δύο χωρών έχουν βαθμολογίες 190 χωρίς βίζα και βίζα κατά την άφιξη. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που κατέχουν τα διαβατήρια και των δύο χωρών μπορούν να ταξιδέψουν σε 190 χώρες παγκοσμίως χωρίς βίζα.
Στην νέα κατάταξη Ιουλίου την πρώτη θέση συνεχίζει να κατέχει η Ιαπωνία, το διαβατήριο της οποίας επιτρέπει στους κατόχους της να επισκέπτονται συνολικά 193 χώρες σε όλο τον κόσμο χωρίς βίζα.

Την τέταρτη θέση μοιράζονται τρεις ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων τα διαβατήρια έχουν βαθμολογία χωρίς θεώρηση και θεώρηση κατά την άφιξη 189. Πρόκειται για:

  • Φινλανδία
  • Ιταλία
  • Λουξεμβούργο

Προηγουμένως, οι τρεις χώρες που αναφέρονται παραπάνω κατείχαν την τρίτη θέση. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές δείχνουν ότι πέρασαν από την τρίτη στην τέταρτη θέση.

Οι τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταταχθεί στην πέμπτη θέση σε αυτόν τον δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε συνολικά 188 προορισμούς, είναι:

  • Αυστρία
  • Δανία
  • Ολλανδία
  • Σουηδία

Ταυτόχρονα, ο δείκτης δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται την έκτη θέση, με βαθμολογίες 187 χωρίς βίζα και βίζα κατά την άφιξη.

Το Βέλγιο, η Νορβηγία και η Ελβετία μοιράζονται την έβδομη θέση με τις μη ευρωπαϊκές χώρες, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, επιτρέποντας στους κατόχους τους να επισκεφθούν 186 προορισμούς χωρίς να απαιτείται αρχικά αίτηση για βίζα.

Το ελληνικό διαβατήριο

Όσον αφορά στο ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται στην όγδοη θέση -από την έβδομη που βρίσκονταν τον περασμένο Ιανουάριο– μαζί με Μάλτα και Τσεχία, ενώ οι κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε συνολικά 185 προορισμούς.
Στην ένατη θέση είναι η Ουγγαρία, με βαθμολογία χωρίς βίζα και βίζα κατά την άφιξη 183, ενώ τη δέκατη θέση μοιράζονται η Λιθουανία, η Πολωνία και η Σλοβακία, επιτρέποντας στους κατόχους διαβατηρίων τους να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε συνολικά 182 προορισμούς.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης