Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηχηρή αποδοκιμασία από την Κομισιόν στην κυβέρνηση για το ελληνικό Watergate που ενώνει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ηχηρή αποδοκιμασία από την Κομισιόν στην κυβέρνηση για το ελληνικό Watergate που ενώνει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Πάντως, το ζήτημα των υποκλοπών έχει ενώσει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μείον για την κυβέρνηση που επιζητάει ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα μαχαίρια προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες συνεργασίας μετεκλογικά

Χοντρό χαστούκι και από την Κομισιόν στην κυβέρνηση για το θέμα της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε στην EURACTIV ότι οποιαδήποτε προσπάθεια των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι «απαράδεκτη».
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Κομισιόν, η Επιτροπή έχει λάβει γνώση της επιστολής του Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του αλλά και τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το λογισμικό κατασκοπείας που χρησιμοποιείται από ορισμένες κυβερνήσεις.

Η Κομισιόν σημείωσε το θέμα και έκανε συστάσεις


Για άλλη μία φορά, η χώρα βρίσκεται κάτω από την αρνητικό βλέμμα των αρμόδιων επιτροπών της Κομισιόν όσον αφορά τα θέματα εθνικής ασφάλειας αλλά και ελευθερίας του Τύπου και αυτά αποτυπώνονται και στην τελευταία έκθεση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα όπου διατυπώνονται αυστηρές συστάσεις από την Επιτροπή για την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ.
Η διερεύνηση τέτοιων ζητημάτων είναι αρμοδιότητα κάθε κράτους μέλους της ΕΕ.
Η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά κάθε τέτοιο ισχυρισμό και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών», επεσήμανε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

Η κυβέρνηση αρνείται την σύγκληση επιτροπής Θεσμών


Στην Ελλάδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να εξετάσει το θέμα, ώστε, παράλληλα, να δώσουν εξηγήσεις ο επικεφαλής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Το ζήτημα είναι ότι η ΕΥΠ αναφέρεται, πλέον, και ανήκει οργανικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού και αυτό είναι θέμα, διότι εάν αναδειχθεί το ζήτημα θα πρέπει να έρθει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Αν δεν έχει αγοράσει κρατικός φορέας το λογισμικό οφείλει η ΕΥΠ να μάθει ποιος το έχει


Η κυβέρνηση, μπορεί, επίσημα να ισχυρίζεται ότι δεν έχει αγοράσει το λογισμικό Predator παρόλο που η google την έχει διαψεύσει, ωστόσο, οφείλει και να βρει ποιοι το έχουν αγοράσει αλλά και ποιοι κάνουν τις υποκλοπές με τα περίφημα «βαλιτσάκια».
Ωστόσο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε το θέμα της σύγκλησης της αρμόδιας επιτροπής και το έστειλε να «χαθεί» στην τακτική Δικαιοσύνη.

Το θέμα των υποκλοπών θάφτηκε κανονικά


Όπως θα είδατε, το θέμα των υποκλοπών δεν έπαιξε πουθενά παρά μόνο από δύο εφημερίδες και εδώ τίθεται το θέμα της ελευθερίας του Τύπου αφού μεγάλα εκδοτικά μέσα με εφημερίδες και ιστοσελίδες αποφύγανε να παίξουν το θέμα των υποκλοπών.
Όπως είπε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Euroactive ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εποπτεύουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους, ώστε να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας της έκφρασης.

Τι ρόλο παίζει η Καιλή;


Τέλος, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει θέσει το ζήτημα των υποκλοπών, η Εύα Καιλή «γειώνει» το θέμα, υποστηρίζοντας ότι έχει συμβεί σε πολλούς ευρωβουλευτές ακόμα και στην ίδια.
Αλήθεια; Και γιατί δεν το είχε καταγγείλει νωρίτερα;
Το θεωρεί κανονικότητα;

Απίστευτες δηλώσεις από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου


Όπως επίσης δημιουργούν ένα αίσθημα ντροπής αυτά που είπε ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ο οποίος είπε με απίστευτη χαλαρότητα «ότι τα τηλέφωνα τα παρακολουθούν πολλοί» και «ότι θα έπρεπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ως πολιτικός αρχηγός να μην συζητάει στο τηλέφωνο σημαντικά πολιτικά ή κομματικά θέματα διότι αυτά λέγονται μόνο από κοντά», καταλήγοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι σοβαρός πολιτικός. Ουσιαστικά, παραδέχεται τετελεσμένα ότι οι συνομιλίες των πολιτών παρακολουθούνται και με έναν ωχαδερφισμό κλείνει το ζήτημα.
Πάντως, το ζήτημα των υποκλοπών έχει ενώσει το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μείον για την κυβέρνηση που επιζητάει ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα μαχαίρια προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές πιθανότητες συνεργασίας μετεκλογικά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης