Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Στόχος ο τουρισμός να φτάσει έως τον Δεκέμβριο του 2022 – Στα 15 δισ ευρώ τα έσοδα

Κικίλιας: Στόχος ο τουρισμός να φτάσει έως τον Δεκέμβριο του 2022 – Στα 15 δισ ευρώ τα έσοδα
Οι αφίξεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες σπάνε όλα τα ρεκόρ υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού

Την θέση πως φιλοδοξία είναι ο ελληνικός τουρισμός να φτάσει έως τον Δεκέμβριο του 2022 διατύπωσε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πολλές αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι υπάρχει μια μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες την επέκταση των πτήσεων, οπότε, όπως είπε, «θα έχουμε τουρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τέλος του 2022».
Επιπλέον, ο κ.Κικίλιας σημείωσε ότι οι αφίξεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες σπάνε όλα τα ρεκόρ, υποστήριξε ότι η πρώτη χώρα σε αφίξεις είναι το Ισραήλ ενώ υπογράμμισε ότι προσδοκούμε πολλές αφίξεις από τα Αραβικά Εμιράτα.
Μάλιστα ο κ.Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους Σκανδιναβούς και σε άλλους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να έλθουν στην Ελλάδα να περάσουν τον χειμώνα τους για να γλυτώσουν το ακριβό κόστος της θέρμανσης στις χώρες τους.
Όσο για τα έσοδα που θα φέρει ο τουρισμός, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι στο τέλος θα γίνει ταμείο, αν και υποστήριξε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει προϋπολογίσει 15 δις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης