Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι είναι κοντά στην κατάληψη των Siversk και Bakhmut – Οι Ουκρανοί πιέζουν την Kherson, εντείνουν τις αντεπιθέσεις

Οι Ρώσοι είναι κοντά στην κατάληψη των Siversk και Bakhmut – Οι Ουκρανοί πιέζουν την Kherson, εντείνουν τις αντεπιθέσεις
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στην κατάληψη των Siversk και Bakhmut

Εντείνονται οι Ουκρανικές αντεπιθέσεις εσχάτως στην Νότια και Ανατολική Ουκρανία αφού πέραν από την Kherson στα Νότια προβαίνουν σε χτυπήματα και στο Donetsk.
Η αποθήκη του εργοστασίου KDN-2, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή υλικών συσκευασίας, καίγεται στο Donetsk λόγω βομβαρδισμών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι κοντά στην κατάληψη των Siversk και Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνονται ικανές να συντηρήσουν ταυτόχρονα δύο σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία η μία με στόχο την κατάληψη του Siversk και η άλλη προελαύνοντας προς το Bakhmut.
Αυτές οι επιχειρήσεις επικεντρώθηκαν σε εδαφικά κέρδη στο Siversk, στην περιφέρεια του Donetsk, με κατεύθυνση από Verkhnokamianka και Bilohorivka και στην κατεύθυνση Bakhmut από τις περιοχές Novoluhanske και τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Vuhlehirska.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δεσμεύσει αρκετούς πόρους για να διεξάγουν σχεδόν καθημερινές χερσαίες επιθέσεις και να καταλαμβάνουν εδάφη σε αυτούς τους δύο άξονες, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν παρόμοιο επιθετικό επιχειρησιακό ρυθμό ή να κάνουν παρόμοια εδαφικά κέρδη σε άλλα μέρη της Ουκρανίας.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνονται επί του παρόντος ικανές να υποστηρίξουν μόνο δύο σημαντικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αμφότερες στην Περιφέρεια του Donetsk.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τοπική αντεπίθεση νοτιοδυτικά του Izyum.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε οικισμούς ανατολικά του Siversk και βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του Bakhmut.

Οι μάχες συνεχίζονται βόρεια της πόλης του Kharkiv.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τη γέφυρα Antonivskyi για τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες στις 27 Ιουλίου, καθιστώντας την πιθανότατα μη λειτουργική.

Οι ρωσικές κατοχικές αρχές μεταφέρουν Ρώσους για να εργαστούν στα κατεχόμενα λόγω έλλειψης Ουκρανών συνεργατών.

Οι αρχές κατοχής της Μαριούπολης συνεχίζουν να παρακρατούν την ανθρωπιστική βοήθεια για να αναγκάσουν τους πολίτες να συνεργαστούν και να εργαστούν για την κατοχική διοίκηση.

Ανατολική Ουκρανία

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο έδωσε στη δημοσιότητα ασαφείς πληροφορίες που δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να εξαπέλυσαν τοπική αντεπίθεση νοτιοανατολικά του Izyum.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική ομάδα αναγνώρισης στο Pasika (περίπου 18 χλμ νοτιοανατολικά του Izyum) που προσπάθησε να «εκθέσει τις ουκρανικές θέσεις».
Δεν υπάρχει οπτική επιβεβαίωση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούσαν στην Pasika.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την Pasika με βάση γεωγραφικά εντοπισμένα πλάνα των ρωσικών δυνάμεων που προχωρούν νότια μέσω του Bohorodychne (ακριβώς νοτιοανατολικά της Pasika) στα μέσα Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν μια άλλη ρωσική προέλαση στο Bohorodychne στις 26 Ιουλίου, αλλά δεν ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν εδάφη βορειοδυτικά του Bohorodychne.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης κατοχής στο Sviatohirsk Vladimir Rybalkin ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τη Yarova, το Sviatohirsk και το Bohorodychne είναι ψευδείς.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν οικισμούς βορειοδυτικά του Slovyansk και νοτιοδυτικά του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αναγνώριση στην περιοχή Chepil και ο βομβαρδισμός μπορεί να υποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να θέσουν όρους για να προχωρήσουν στον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις ανατολικά του Siversk, αλλά δεν σημείωσαν νέα εδαφικά κέρδη.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν στο Verkhnokamyanske (περίπου 8 χλμ ανατολικά του Siversk) από τα βορειοανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται επίσης να εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στη Serebryanka (περίπου 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Siversk) και βομβάρδισαν οικισμούς γύρω από το Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται σε οικισμούς νοτιοανατολικά και βορειοανατολικά του Bakhmut και σημείωσαν εδαφικά κέρδη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Soledar (περίπου 13 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut) από τη νοτιοανατολική κατεύθυνση.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια προσπάθεια ρωσικής αναγνώρισης στη Semihirya (περίπου 16 χλμ νοτιοανατολικά του Bakhmut) και μια επίθεση στο Berestove, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Τ1302 προς Bakhmut - Lysychansk.
Γεωτοποθετημένα πλάνα έδειξαν ότι μισθοφόροι Wagner έφτασαν στο Klynove (περίπου 12 χλμ. νοτιοανατολικά του Bkahmut) και το ρωσικό κανάλι στο Telegram το Readovka ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Pokrovske, ακριβώς βορειοανατολικά του Klynove.
Η Διοίκηση της Περιφέρειας του Donetsk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε ένα ξενοδοχείο στο Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka ή κοντά στα σύνορα Donetsk -Zaporizhia στις 27 Ιουλίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών του LNR Vitaly Kiselev υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση στην Avdiivka.

Kharkiv…

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν πέτυχαν εδαφικά κέρδη στον Άξονα της Πόλης του Kharkiv.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται σφοδρές μάχες στην Tsupivka καθώς και κοντά σε Kozacha Lopan, Dementiivka, και Velykhiy βόρεια του Kharkiv.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει πλωτές γέφυρες σε αυτόν τον άξονα για να βελτιώσουν την επιμελητεία.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της Περιφέρειας του Kharkiv, Oleh Synegubov, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τη Βιομηχανική Περιοχή της πόλης του Kharkiv με αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν τη γέφυρα Antonivskyi που ελέγχεται από τη Ρωσία ανατολικά της πόλης Kherson κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 26-27 Ιουλίου για τρίτη φορά μέσα σε δέκα ημέρες.
Ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν οκτώ βλήματα στη γέφυρα Antonivskyi και δύο βλήματα στη σιδηροδρομική γέφυρα Antonivskyi, 6 χλμ ανατολικά στον ποταμό Dnipro από τη γέφυρα.
Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία Αναπληρωτής Διοίκησης της Περιφέρειας της Kherson Kirill Stremousov ανακοίνωσε ότι η γέφυρα των οχημάτων είναι κλειστή για όλη την κυκλοφορία και ότι η σιδηροδρομική γέφυρα υπέστη επίσης ζημιά.
Εικόνες και πλάνα από τον βομβαρδισμό δείχνουν ζημιές σε όλο το πλάτος της γέφυρας, γεγονός που πιθανόν να καθιστά τη γέφυρα μη λειτουργική.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η ρωσική αεροπορική άμυνα κατέρριψε δέκα ουκρανικά βλήματα Vilkha και HIMARS πάνω από την Antonivka και την Brilivka, πιθανώς αναφερόμενος στις επιθέσεις στην γέφυρα, αλλά τα πλάνα των επιδρομών δείχνουν ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν μετά τις ουκρανικές επιδρομές.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν περιορισμένη χερσαία επίθεση στον Νότιο Άξονα στις 27 Ιουλίου.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση στην περιοχή Bilohirka, στην περιοχή Kherson, νοτιοδυτικά του Davydiv Brid, αλλά αποχώρησαν.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε στις 26 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ρωσικό οχυρό στην Andriivka, 15 χλμ. νοτιοδυτικά του Davydiv Brid, και ανακατέλαβαν πλήρως τον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έπληξαν τη Νικόπολη, την Περιφέρεια Dnipropetrovsk, με βλήματα έως και 40 πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad (MLRS) από θέσεις στο Enerhodar, στην περιοχή Zaporizhia, κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 26-27 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης βιομηχανικές υποδομές, επιχειρήσεις επισκευής και κατοικημένες περιοχές στην πόλη Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής.

xx1_15.png

xx2_16.png
xx3_17.png

xx4_14.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης