Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Σε άνοδο οι αποτιμήσεις καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν σταδιακά στην αγορά των cryptos

Κρυπτονομίσματα: Σε άνοδο οι αποτιμήσεις καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν σταδιακά στην αγορά των cryptos
Η αγοραία αξία των σημαντικότερων tokens (ψηφιακών νομισμών) αυξήθηκε κατά 280 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο καθώς οι εισροές συνεχίζονται
Σχετικά Άρθρα

Οι επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνουν σημάδια ανανεωμένης εμπιστοσύνης, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να αυξάνεται κατά 280 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο μετά από ένα οδυνηρό sell off και την πιστωτική κρίση που οδήγησε πολλούς παίκτες εκτός αγοράς.
Τα επενδυτικά προϊόντα που συνδέονται με κρυπτογραφημένα / ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν αντλήσει κάτι λιγότερο από 400 εκατομμύρια δολάρια από τις αρχές Ιουλίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διάρκεια συνεχών εβδομαδιαίων καθαρών εισροών από τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία από τον όμιλο διαχείρισης στοιχείων κρυπτογράφησης CoinShares, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times το Σάββατο 31 Ιουλίου 2022.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε ορισμένους τολμηρούς επενδυτές να μπαίνουν και να λαμβάνουν θέσεις long (μακροπρόθεσμης επένδυσης), και δεν προσχωρούν μαζικά σε short θέσεις αυτή την περίοδο», δήλωσε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας στην CoinShares.

Οι απώλειες

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης ακολουθούν μια περίοδο απότομης πτώσης για τη βιομηχανία των κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων.
Το Bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε έως και 70% από το υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο, ενώ το μέγεθος της αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποχώρησε κάτω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, από το υψηλό του Νοεμβρίου όταν ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια.

Η κατάρρευση του terra

Η πτώση των τιμών προκάλεσε την κατάρρευση του terra - άλλοτε ενός από τα μεγαλύτερα stablecoins του κλάδου - και προκάλεσε την αποτυχία πολλών hedge funds και τραπεζών ψηφιακών περιουσιάων στοιχεών όπως η Three Arrows Capital και το Celsius.
Τα προβλήματα του κλάδου έπληξαν επίσης επενδυτικά οχήματα, όπως αμοιβαία κεφάλαια και funds που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, τα οποία επέτρεψαν στους επενδυτές να επενδύουν σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης χωρίς να κατέχουν απευθείας τα cryptos, με τους επενδυτές να αντλούν 481 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με την CoinShares.

Το ψυχολογικό φράγμα του 1 τρισ. δολ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η αγορά έδειξε σημάδια ανάκαμψης, καθώς η κεφαλαιοποίηση των 500 μεγαλύτερων tokens διαμορφώθηκε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, με άνοδο κατά 30% τον Ιούλιο και η τιμή του bitcoin κυμάνθηκε πάνω από τα 20.000 δολάρια.
Ο Ether , το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, κέρδισε περίπου 40 % τον περασμένο μήνα καθώς αναμενόταν ότι θα μεταφερθεί σε ένα blockchain (ψηφιακό καθολικό), που έχει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Προσοχή…

Οι εισροές και η βελτίωση των τιμών των tokens ενίσχυσαν τα υπό διαχείριση  συνολικά περιουσιακά στοιχεία σε επενδυτικά προϊόντα κρυπτογράφησης στα επίπεδα των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με την CoinShares.
Ωστόσο, ο Charley Cooper, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία blockchain R3, προειδοποίησε ότι το πρόσφατο ράλι μπορεί να ξεφουσκώσει.
«Νομίζω ότι το γεγονός ότι οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί σε καμία περίπτωση δεν δείχνει μια αναπόφευκτη άνοδο», επισήμανε εφιστώντας την προσοχή τους επενδυτές..
Chart showing weekly net flows into digital asset products
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης