Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πλήγμα για τα ρολόγια Rolex η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων - Πωλούνται σε... εξευτελιστικές τιμές

Πλήγμα για τα ρολόγια Rolex η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων - Πωλούνται σε... εξευτελιστικές τιμές
Οι αγοραστές που πριν από μερικούς μήνες στήριζαν την αύξηση των τιμών, τώρα υποχωρούν αφήνοντας στην άκρή αυτό το... «χόμπι»
Σχετικά Άρθρα
H κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων φαίνεται πως δεν αφήνει αφήνει ανεπηρέαστη την αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας καθώς περιζήτητα ρολόγια – άλλοτε πανάκριβα και ίσως και δυσεύρετα – πωλούνται πλέον σε πολύ χαμηλότερες τιμές και ορισμένες φορές πολύ πολύ φθηνά συγκρτικά με τις αρχικές τιμές που προκαλούσαν ίλιγγο.
Το προηγούμενο διάστημα, όπως αναφέραμε και σε σχετικά  όταν η αξία των κρυπτονομισμάτων ανέβαινε συνεχώς, αναδύθηκε μία νέα γενιά επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για ρολόγια πολυτελείας και «σήκωσαν» την αγορά μεταχειρισμένων σε πρωτοφανή υψηλά.
Προφανώς υψηλή ήταν η ζήτηση για συγκεκριμένα μοντέλα από γνωστές μάρκες, όπως η Rolex, η Patek και η Audemars Piguet αναφέρει άρθρο του Bloomberg.

Αλλαγή πλεύσης...


Οι αγοραστές που πριν από μερικούς μήνες στήριζαν την αύξηση των τιμών, τώρα υποχωρούν αφήνοντας στην άκρή αυτό το... «χόμπι».
Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Chrono24, Tim Stracke, δήλωσε ότι η υποχώρηση της τιμής σε ορισμένα μοντέλα δείχνει ότι επέρχεται σταθερότητα σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι τιμές για τα πιο περιζήτητα ρολόγια πλησιάζουν τα προϊόντα αντίστοιχων συλλογών.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ο όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε επαφή τους πωλητές ή τους ιδιώτες με ενδιαφερόμενους αγοραστές, έχει εκτιναχθεί κατά τουλάχιστον 50% το πρώτο μισό του έτους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του περιζήτητου Patek Philippe Nautilus 5711A, το οποίο σε τιμή λιανεμπορίου πωλείται 35.000 δολάρια.
Το πρώτο τρίμηνο του έτους, όμως, η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 240.000 δολάρια και τώρα δίνεται έναντι περίπου 190.000 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης